Генпрокуратура не знає, коли зможе виконати обіцяне Ющенком в Європі

Середа, 9 лютого 2005, 14:35
Генпрокуратура України не знає, коли справа Георгія Гонгадзе може бути направлена до суду.

Як повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури В'ячеслав Астапов, точної дати передачі справи до суду ніхто не може назвати, оскільки залишається ще ряд дій, які треба виконати у цій справі.

"Як можна без проведення експертизи направити до суду? Будуть виконані певні слідчі дії, і лише тоді справа буде передана до суду. Терміни ніхто точно назвати не може", - сказав Астапов.

Також він повідомив, що до суду передали лише справу щодо зміни запобіжного заходу до одного з фігурантів цієї справи Олексія Пукача, на що отриманий позитивний висновок суду.

"Розшук генерала Олексія Пукача доручений СБУ, оскільки він колишній працівник органів внутрішніх справ", – зазначили у прес-службі Генпрокуратури.

У січні в Страсбургу під час перебування на Парламентській асамблеї Ради Європи, Ющенко сказав, що справу Гонгадзе вже за два місяці мають передати до суду.

Однак, цю заяву фактично спростував генпрокурор Святослав Піскун, який в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня" зазначив, що "президенту слід дуже обережно говорити про такі речі, як терміни ведення слідства".

Інститут масової інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування