Студенти зламали останній бастіон СДПУ(о) на Закарпатті?

Середа, 9 лютого 2005, 17:19
У середу подав у відставку ректор Ужгородського національного універстету Василь Русин, котрий обіймав цю посаду після загибелі Володимира Сливки.

Про це із посиланням на поінформовані джерела в Закарпатській облдержадміністрації повідомляє прес-центр обласної громадянської кампанії "Пора" ("чорна").

Відставка Русина була однією з двох вимог студентського страйку, організованого в середу студентами Ужгородського університету спільно з громадянською кампанією "Пора!" ("чорна").

Другою вимогою студентів є негайне і результативне розслідування смерті ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки.

Попри те, що влітку 2004 року тіло Сливки було знайдене з 17 різаними і одним колотим пораненнями, правоохоронні органи відмовились проводити об’єктивне розслідування і зійшлись на версії самогубства, зазначає прес-служба ГК "Пора".

Як пояснюється у прес-релізі, колишній ректор "був відомий тим, що не дозволяв СДПУ(о) втягувати університет до політичної мережі кучмізму і не дозволив використовувати студентів на виборах в Мукачево".

Перед смертю на ректора чинився тиск з боку функціонерів СДПУ(о), було кілька спроб зняти його з посади, але колектив університету виступив на захист Володимира Сливки, нагадує прес-служба "Пори".

Натомість Русин, який зайняв місце Сливки, "став одіозним для ужгородських студентів, чинячи тиск з метою агітації за Януковича", підкреслюється в прес-релізі. Тут же наводиться "найбільш крилатий вираз" ректора Русина: "Без Януковича у цієї країни немає майбутнього".

Також в прес-релізі повідомляється, що студенти прийняли рішення "делегувати своїх представників на автопохід у Київ за правдою до Ющенка".

Як повідомлялося, главою Закарпатської облдержадміністрації призначено народного депутата Віктора Балогу з фракції "Наша Україна", котрий очолював обласний виборчий штаб Ющенка.

"Українська правда"

Читайте також:

До Ющенка їде колона протесту. У "Пори" триває процес брунькування

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування