Кондолізза Райс уникає відповіді на питання про Україну в НАТО

Середа, 9 лютого 2005, 17:27
Новий держсекретар США Кондолізза Райс висловилася за те, що НАТО повинно бути відкритим для всіх демократичних держав Європи.

"НАТО повинно бути відкрито для всіх демократій у Європі", - заявила в середу в Брюсселі Райс на прес-конференції за підсумками зустрічі глав МЗС 26 країн-членів альянсу.

Відповідаючи на запитання, чи може Україна стати членом НАТО, Райс сказала, що країни альянсу будуть надавати підтримку процесу демократизації в Україні.

Ми виходимо з того, відзначила Райс, що в України й НАТО є конкретний план співробітництва, і ми повинні його виконувати, "сприяючи зближенню України з НАТО".

Зі своєї сторони генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що він з нетерпінням чекає майбутньої зустрічі 21 лютого в Брюсселі президента Ющенка з лідерами країн-членів НАТО.

Генсек альянсу вказав при цьому, що НАТО проводить політику відкритих дверей щодо всіх країн, які виконують критерії альянсу. За його словами, у Брюсселі сторони обговорять перспективи демократичного розвитку в Україні.

РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування