У Тігіпка – відтік кадрів. Його екс-соратник боїться, що Ющенко діє як антиалкогольна кампанія Горбачова

Середа, 9 лютого 2005, 18:13
Політрада партії "Трудова України" виключила з партії депутатів Юлія Іоффе, Григорія Дашутіна й Василя Гладкіх.

Всі нардепи йдуть з "Трудової України" за особистим бажанням - відповідні заяви вони написали раніше, повідомляє "5-й канал" з посиланням на "Українські новини".

Ще одне рішення політради "трудовиків" - звільнення депутатів Ігоря Шарова з посади заступника голови партії та його виведення зі складу президії. Тепер рішення полтіради мають бути затверджені на з'їзді партії.

3 лютого Іоффе та Дашутін вийшли зі складу фракції НДП та групи "Республіка" та увійшли до групи "Воля народу".

Водночас депутатська група "Демократична Україна" Шарова критикує владу за поспішне реформування Кабміну.

На думку Шарова, непродумане й поспішне реформаторство може призвести до появи гострих проблем і відомчого безладу.

"Із приходом нового Кабінету міністрів було задекларовано зміну функцій певних державних органів", - зазначає Шаров, застерігаючи про небезпеку дублювання функцій міністерств і відомств.

Так, Шаров зазначає, що під час призначення Юлії Тимошенко на пост прем'єр-міністра в Раді пролунали заяви про надання додаткових функцій Міністерству охорони довкілля, а пізніше президент Віктор Ющенко заявив про намір скоротити кількість державних комітетів.

При цьому він зазначає, що у разі помилкових рішень на відновлення нормального функціонування державного апарату може знадобитися тривалий час і наводить як приклад антиалкогольну кампанію президента СРСР Михайла Горбачова, коли через прислужливість чиновників були знищені тисячі гектарів кращих виноградників, що не вдалося виправити до наших днів.

Шаров наголошує на необхідності скорочення роздутих штатів державних відомств, завдяки чому можна було б знайти додаткові ресурси для підвищення зарплат держслужбовцям і ліквідувати корупцію, повідомляють Українські новини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News