Медведчук захищає Росію від "безвідповідальних політиків"

Середа, 9 лютого 2005, 19:46
Лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук вважає, що останні заяви міністра закордонних справ Бориса Тарасюка спрямовані на згортання українсько-російських відносин і скасування домовленостей щодо Єдиного економічного простору.

Про це йдеться в заяві Медведчука, розміщеній на його сайті

На його думку, вустами свого міністра МЗС фактично "взяло на себе відповідальність за підрив надзвичайно корисної для України економічної взаємодії з Росією та країнами СНД".

"Це - шлях у безвихідь, який можуть обрати лише безвідповідальні політики", - заявляє голова СДПУ(о).

"Антиросійські сигнали, які сьогодні йдуть з Михайлівської площі, вже завтра можуть обернутися вагомими збитками для тисяч українських підприємств, втратою робочих місць, погіршенням економічної кон'юнктури, появою нових митних бар'єрів, запровадженням більш жорстких квот і ліцензій у торгових відносинах двох держав, погіршенням становища наших громадян, які працюють в Росії", - зазначає Медведчук.

Він нагадує, що угода про ЄЕП була наслідком "копіткого й тривалого узгодження позицій його учасників" і "відповідає нагальним потребам української економіки".

Медведчук називає "незбалансованими" зовнішньополітичні дії Тарасюка і зазначає, що той своїми заявами "поставив під сумнів щирість слів президента Ющенка щодо необхідності дотримання "взаємовигідних, дружніх і стабільних" відносин з Росією".

"Українська правда"

Читайте також:

Медведчук ображений, що Кабмін Ющенка образив Росію

Медведчук: У мене віза до США на 6 років, але в мене немає потреби їхати

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News