Від Литвина пішов екс-заступник, а депутати образилися на Луценка

Вівторок, 1 березня 2005, 09:32
Лише одинадцять депутатів, які перейшли на роботу органів виконавчої влади, написали заяву про складення депутатських повноважень.

Про це у вівторок повідомив голова регламентного комітету Валентин Матвєєв.

За його словами, заяви написали Роман Безсмертний, Олександр Баранівський, Павло Ігнатенко, Роман Зварич, Вячеслав Кириленко, Юрій Луценко, Микола Томенко, Олег Рибачук і Олександр Третяков.

При цьому, за словами Матвєєва, із 16 депутатів, обраних по одномандатних округах, написав заяву про складення повноважень тільки Зварич.

Він наголосив, що комітет рекомендуватиме голові парламенту звернутися до апеляційного суду Києва для вирішення цього питання у судовому порядку.

У вівторок також відбулося складення присяги нардепом Віталієм Коржем, який замінив у парламенті Юлію Тимошенко. Спікер Володимир Литвин оголосив про вступ Коржа до фракції БЮТ.

Литвин також повідомив про вихід Анатолія Борзих та Михайла Гладія з фракції Народної аграрної партії.

Раніше Гладій очолював фракцію НАПУ у парламенті та був заступником Литвина по партії, але був звільнений на минулому з'їзді партії.

Він також повідомив, що тепер ця фракція називатиметься фракцією Народної партії України.

Виступаючи з процедури, нардеп Юрій Кармазін висловив невдоволення роботою міністра внутрішніх справ та вимагав вибачень від Юрія Луценка за те, що він відмовився спілкуватися з депутатами до 20 числа.

У свою чергу фракції СДПУ(о) та "Демініціатив" зробили заяву про невиконання передвиборчих обіцянок президентом та невиплату підвищених пенсій.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування