Тимошенко на посаді прем'єра не підтримує третина українців, але вона входить до трійки лідерів довіри

Вівторок, 1 березня 2005, 11:52
Українці більш за все серед політиків довіряють президенту Віктору Ющенку.

Такими є результати всеукраїнського опитування, проведеного 13-20 лютого 2004 року "Українським демократичним колом" на замовлення Інституту політики, директором якого є віце прем'єр-міністр Микола Томенко.

Індекс довіри до Ющенка дорівнює +0,38. В той же час індекс довіри до спікера Верховної Ради Володимира Литвина складає +0,33, а до прем’єра Юлії Тимошенко – +0,23.

Індекс довіри представляє собою число в проміжку між "-1" та "+1". У тому випадку, якщо 100% опитаних "зовсім не довіряють" певній особі, індекс матиме значення "–1". У разі, якщо 100% опитаних "повністю довіряють" певному політикові, то індекс матиме значення "+1".

Тож найменший рівень довіри серед українців має екс-голова адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук - -0,32. Індекс довіри до лідера Компартії Петра Симоненка складає -0,29, а екс-кандидата в президенти Віктора Януковича – -0,25.

На питання, якби зараз проходили президентські вибори, а серед кандидатів – тільки Віктор Янукович і Віктор Ющенко, то за кого ви б проголосували, 52% опитаних обрали б Ющенка, а 24% підтримали б Януковича. Проти всіх проголосували б 7%.

Більше половини українців позитивно ставляться до того, що прем'єр-міністром призначена Юлія Тимошенко. 57% висловились на підтримку її призначення, 30% – негативно, 13% вагалися з відповіддю.

Щодо першого візиту Віктора Ющенка, який він здійснив у Росію, 68% респондентів оцінили цей крок позитивно, негативно – 12%, вагалися з відповіддю – 20%. Що стосується результатів візиту, то 58% оцінили результати позитивно, негативно – 10%, вагалися з відповіддю – 32%.

До проголошеного Ющенком курсу на євроінтеграцію України позитивно ставляться 58% негативно ставляться 20%, вагалися з відповіддю – 22%.

На питання щодо строків виведення контингенту українських військ з Іраку 27% вважають, що українські війська треба вивести з Іраку протягом одного місяця, 21% – упродовж трьох місяців.

15% респондентів вважають, що вивести контингент з Іраку потрібно протягом шести місяців, ще 15% висловились за виведення військ до кінця цього року, а 7% – після завершення місії міжнародних військових сил. Вагалися з відповіддю – 15%.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування