Під Білою Церквою знайшли сумку Гонгадзе

Середа, 2 березня 2005, 10:07
У вівторок в одній з водойм в районі Білої Церкви знайдено сумку Георгія Гонгадзе.

Про це з посиланням на свої джерела пише газета "Сегодня".

Як повідомили газеті її джерела, у понеділок за допомогою підрозділу "А" були затримані двоє з чотирьох співробітників міліції, які безпосередньо брали участь у знищенні журналіста.

Обоє затриманих - полковники міліції, раніше служили в так званій "наружці". Тобто в службі кримінального розшуку. Один був звільнений буквально перед затриманням, другого - не встигли, пише газета.

Також у понеділок одну з водойм у Київській області було взято під охорону співробітниками СБУ (з того ж підрозділу "А"), викликалися водолази й, наскільки відомо газеті, у вівторок там знайшли барсетку вбитого журналіста.

У той же час, за даними "Української правди", Георгій Гонгадзе ніколи в житті не носив барсетку.

"Охорона, до речі, зберігається й сьогодні. Генпрокуратура, з огляду на можливість витоку інформації із МВС (адже саме його співробітники підозрюються в здійсненні цього злочину) обійшлася в цьому випадку без допомоги міліції", - пише газета.

За інформацією "Сегодня", у понеділок, коли результат розслідування доповідався президентові, там були генпрокурор і голова СБУ.

Також співробітники спецслужби повідомили газеті, що, швидше за все, Георгія вбили прямо в машині, "яка, дійсно, знайдена й перебуває зараз у гаражі Генпрокуратури".

"Потім тіло поховали, але аж ніяк не в Таращі. Більше того, його намагалися спалити, облили бензином, але тіло не згоріло. Швидше за все, відбувся, як ми й припускали, "ексцес виконавця", тобто наміру на вбивство попередньо не було, вистрілили в голову Георгія випадково", - припускає видання.

Посилаючись на джерела, "Сегодня" також зазначає, що так звані "перевертні" не мали "жодного" стосунку до вбивства Гонгадзе.

"Правда, залишається актуальним питання - як потенційний убивця Нестерова довідався, що Юрій саме в цей день і у цей час (близько першої ночі) буде провідувати своїх батьків, що живуть на вулиці Хорольской у Дніпровському районі Києва? Із цим збирається розібратися слідство", - пише видання.

Як відомо, у понеділок було здійснено замах на Несторова, котрий в листах "перевертня" Ігора Гончарова називався серед учасників викрадення Гонгадзе. Також Нестеров, котрий входив у банду Киселя, вважається причетним до інсценування самогубства охоронця Івана Плюща.

Також газета, не називаючи джерел, подає інформацію, ніби особисто генерал міліції Олексій Пукач (безпосередній командир "наружки" МВС, який зараз перебуває в розшуку), вже у ямі додушував петлею напівмертвого Георгія Гонгадзе.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування