Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якби Потебенько знав замовників, він би їх заарештував

Середа, 2 березня 2005, 20:32
Колишній Генпрокурор Михайло Потебенько не визнає своєї провини в справі Гонгадзе.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, коментуючи намір матері Георгія довести справу про бездіяльність прокуратури, яка довела до смерті його сина.

Він заявив, що був у момент звернення журналіста у відпустці. Потебенько пояснив, що в таких випадках подібними зверненнями повинен займатися його перший заступник. У той час на цій посаді працював Микола Гарник.

За словами екс-прокурора, той діяв, як передбачає порядок. При цьому Потебенько послався на недостатнє фінансування програм Генпрокуратури по забезпеченню захисту.

"Я не бачу своєї провини й свого заступника... Але я розділяю біль матері", заявив Потебенько.

Відповідаючи на запитання, чому "при його каденції" генпрокурора справу Гонгадзе не було розкрито, як це зробив Піскун, Потебенько сказав, що Генпрокуратура "працювала". "Коли ми вже побачили, що справа актуальне, був призначений заступник як людина, яка контролює цей напрямок. Цією людиною був Баганець", пояснив екс-прокурор.

При цьому він підкреслив, що у генпрокуратури "маса справ по вбивствах не розкривається". "Це не так, що махнув паличкою...", додав Потебенько.

Він переконаний, що нинішній результат розслідування є "наслідком ретельної роботи всіх працівників (до Піскуна -УП)". "Щоб дійти до цієї крапки, треба було із чогось починати. Не все ж оприлюднюється", - сказав прокурор.

"Треба ж враховувати всі обставини. А якби нинішній прокурор був на моєму місці - я думаю, результат був би такий же", - впевнений Потебенько.

Відповідаючи на запитання про те, чи знав він про замовників, Потебенько відповів так: "Як я міг знати? Якби я знав, я б його заарештував".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування