У МЕЛЬНИЧЕНКА НЕМА КОМПРОМАТУ НА ЮЩЕНКА І ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 25 березня 2005, 14:18
Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко спростовує інформацію про те, що на його записах є компрометуюча інформація щодо Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко.

"На тих записах, які вже розшифровані мною, з вуст Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко не лунає нічого такого, за що їм могло б бути соромно", - говориться в його заяві, переданій "Українській правді".

"І хоча до цього часу багато розмов Кучми мною ще не розшифровані, я абсолютно переконаний в тому, що Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко - одні з небагатьох державних діячів, які в кабінеті Кучми вирішували дійсно державні питання", - зазначає Мельниченко.

Як відомо, раніше деякі ЗМІ писали з посиланням на Володимира Цвіля, який брав участь у вивезенні Мельниченка за кордон, повідомили, що в нього є епізоди, де Ющенко і Тимошенко виглядають не кращим чином.

Мельниченко наголосив, що в останніх інтерв'ю Бориса Березовського та Олександра Гольдфарба міститься "багато неточної та недостовірної інформації", зокрема щодо його стосунків з Борисом Березовським та його структурами.

"По-перше, я офіційно заявляю, що я ніколи не приймав від жодної особи ( у т.ч. від Березовського) жодних умов щодо своїх дій та позиції. На мої дії не має ніякого впливу ні Борис Березовський, ні будь-хто інший з числа тих багатьох інших осіб та структур, хто за час мого вимушеного перебування за межами України надавав мені допомогу, зокрема з питань безпеки", - наголосив майор.

Мельниченко також заявив, що "Березовський та його структури не мали та не мають жодного стосунку до фінансування та організації проведення експертиз записів розмов Леоніда Кучми щодо Георгія Гонгадзе та Олександра Єльяшкевича".

Він також порадив структурам, які хочуть щось зробити для прискорення розслідування резонансних справ узгоджувати свої дії з тим же Олександром Єльяшкевичем та Мирославою Гонгадзе.

Мельниченко також визнав, що структури Бориса Березовського фінансували розшифровки частини записів розмов Кучми, копії яких були передані ним до слідчої комісії Верховної ради України і знаходились в розпорядженні на той час голови тимчасової слідчої комісії Верховної ради України 3-го скликання Олександра Жира.

За його словами, ці ж структури фінансували сайт "5 елемент", до якого був причетний Жир, і який розмістив розшифровки розмов без його відома.

Мельниченко також спростував слова Олександра Волкова щодо його (Мельниченка) стосунків з Березовським. За його словами, це зумовлено страхом Волкова "за його майбутню відповідальність за ті його злочинні дії(особливо під час виборів президента України у 1999 році)".

Майор також висловив жаль, що "5 канал" до цього часу так і не оприлюднив ті записи розмов Кучми та Волкова, які були передані ним у Варшаві журналістам каналу ще в листопаді минулого року.

Раніше керівник Фонду Березовського Гольфарб заявляв, що вони надали Мельниченку фінансування для проведення експертизи його плівок.

4 березня в ефірі Радіо Свобода Мельниченко заявив, що оскільки в Європі йому "ніхто не зможе забезпечити безпеку", то він "звернувся до Бориса Березовського, щоб на ці кілька днів в Європі забезпечити його безпеку".

Читайте також:

МЕЛЬНИЧЕНКО ПОПРОСИВ ЗАХИСТУ В БЕРЕЗОВСЬКОГО, який оплатив експертизу його плівок

Диктофон для олігарха

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...