Томенко і Білозір вже не депутати. Перший зять Кучми перейшов до Мороза

Четвер, 3 березня 2005, 09:23
Верховна Рада припинила у четвер повноваження 12 народних депутатів, які перейшли на роботу до органів виконавчої влади.

Депутати проголосували за дострокове припинення повноважень Миколи Томенка, Оксани Білозір, Юрія Павленка, Юрія Луценка, Олега Рибачука, В’ячеслава Кириленка, Романа Зварича, Романа Безсмертного, Павла Ігнатенка, Олександра Третякова, Олександра Баранівського, Володимира Шандри.

Всі постанови набрали більше 300 голосів.

Голова регламентного комітету Валентин Матвєєв нагадав, що всього перейшли у виконавчу владу 41 депутат. Зараз сумісниками залишаються 27, в уряді 8, в інших інституціях 5, 14 голів областей.

Він повідомив, що комітет звернувся до сумісників визначитися до 10 березня, де вони будуть працювати.

Під час засідання до залу зайшов Петро Порошенко, якого зустріли вигуками невдоволення, оскільки він не склав депутатські повноваження.

Матвєєв також повідомив, що головою Верховної Ради направлено подання до суду щодо сумісництва депутатства з тренуванням національної футбольної збірної Олегом Блохіним. У зв’язку з неявкою Блохіна слухання перенесено на 10 березня.

Він також повідомив, що 14 грудня 2004 року за заявою Литвина було винесено рішення щодо сумісництва Володимиром Cацюком, воно набрало законної сили і вимагає виконання – "тобто розриву трудових відносин".

Матвєєв також зазначив, що поновлено розгляд заяви про суміщення посади судді Верховного суду і депутатства Василем Онопенком.

Також не розглянуте з 2003 року прохання депутата Володимира Мойсика про звільнення з посади судді Верховного суду.

Матвєєв закликав Володимира Литвина внести до парламенту відповідну постанову.

На початку засідання голова Верховної Ради повідомив про вихід з групи "Союз" та вступ до СПУ Володимира Гошовського.

Також він повідомив про входження до СПУ Ігоря Франчука та перехід до фракції НДП Олега Немировського.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News