Восени СДПУ(о) демонструватиме парламенту "томенники"?

Четвер, 3 березня 2005, 11:17
Верховна Рада України ухвалила рішення провести парламентські слухання щодо державної політики у галузі ЗМІ та інформації восени цього року.

За таке рішення проголосували 250 депутатів, не голосували фракції "Наша Україна" та БЮТ.

З пропозицією про такі слухання виступила фракція СДПУ(о). Їхня пропозиція стосувалася проведення таких слухань вже у травні цього року. Однак за таку ініціативу більшість депутатів не проголосували.

Автор проекту, депутат від СДПУ(о) Ігор Шурма мотивував час проведення слухань тим, що до зими парламент буде втягнутий у парламентську кампанію і слухання тоді пройдуть "на хвилі піару".

Він звернувся до Віктора Ющенка з проханням забезпечити голосування його фракції за проведення таких слухань.

Водночас депутат "Нашої України" Кендзьор порівняв СДПУ(о) з "куртизанкою, на якій клейма ніде ставити, а вона заводить розмови про цноту", і зазначив, що цій партії недоречно говорити про свободу слова після того, як завдяки їй в Україні з'явилися темники.

Натомість Шурма зазначив, що "взагалі не хоче говорити з тією частиною залу, яка висунула Зінченка і Порошенка", які досі залишаються сумісниками.

Як відомо, питання ЗМІ та інформаційна сфера входять в компетенцію віце-прем'єр-міністра з гуманітарих питань Миколи Томенка, у зв'язку з чим політичні опоненти прогнозували появу так званих "томенників" (за аналогією з сумновідомими "темниками" періоду Кучми-Медведчука).

ІМІ, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News