Буш втретє просить у свого Конгресу гроші для України

Четвер, 3 березня 2005, 12:50
Адміністрація Джорджа Буша просить Конгрес США додатково збільшити фінансову допомогу Україні в 2005 і 2006 роках.

Про це заявив виконуючий обов'язки заступника Держсекретаря США у країнах Європи і Євразії Роберт Брадтке, повідомляє РІА "Новості".

Виступаючи в середу в сенатському комітеті у закордонних справах, Брадтке повідомив, що в цьому році адміністрація вже зверталася із запитом до Конгресу додатково виділити 60 мільйонів доларів і планує попросити на 2006 рік у рамках програм підтримки демократії ще 88 мільйонів доларів.

"Наше сприяння буде мати критично важливу роль у тому, щоб якнайшвидше здійснити інтеграцію України до Європи і євроатлантичних інститутів", - повідомив дипломат.

Він наголосив, що "це вимагатиме консолідації недавніх демократичних завоювань, прискорення економічних реформ, боротьби з корупцією і затвердження верховенства закону".

Брадтке повідомив також, що по лінії різноманітних українсько-американських обмінів, підтриманих адміністрацією Буша, впродовж останніх 5 років США відвідали "більш як 10 тисяч українців", і разом з іншими програмами підтримки демократії в Україні це також сприяло зміцненню взаємодії між двома країнами.

"Це є прекрасним прибутком для наших доларів, вкладених у зарубіжну допомогу", - заявив Брадтке.

Раніше Буш вже звертався до Конгресу США з проханням виділити 60 мільйонів доларів для підтримки новообраного Ющенка.

За обсягом американської фінансової допомоги на 2006 рік Україна стоїть на першому місці серед країн СНД.

Наступного року для України Буш просить конгрес виділити в цілому $105,2 мільйони за трьома ключовими програмами, включаючи економічну допомогу, навчання військових кадрів і фінансування оборонних поставок і послуг із США.

Читайте також:

Буш хоче ще 60 мільйонів доларів на підтримку Ющенка

Білий Дім хоче надати Україні допомоги в два рази більше, ніж Росії

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування