Мама Гонгадзе думає, що Піскун підставив Ющенка

Четвер, 3 березня 2005, 12:59
Мати Георгія Гонгадзе Леся не вірить генпрокурору Святославу Піскуну, що йому вдалося розкрити справу про вбивство її сина.

Про це Леся Гонгадзе сказала в інтерв'ю радіо Свобода.

Леся Гонгадзе розповіла, що розмовляла із президентом Віктором Ющенком, який розповів їй про обставини розкриття вбивства її сина. Пані Леся подякувала президентові за турботу.

"Я йому сказала, і він це чітко зрозумів, що вбивця буде знайдений тоді, коли буде знайдена голова, а голову знайдуть, коли знайдуть убивцю. А вередюків шукати немає потреби", - сказала вона.

Леся Гонгадзе вкотре заявила, що поховає останки сина лише після того, як отримає від Генпрокуратури офіційний документ про експертизу стопи та волосся. Однак мати не вірить і не повірить жодним заявам генпрокурора Святослава Піскуна та його підлеглих, які понад 4 роки з неї просто "знущалися".

Вона готує позов у суд на дії Генпрокуратури.

На питання, чи вважає вона, що Ющенка підставили, пані Леся відповіла:

"Так, я впевнена у цьому. Якби Ющенко був слідчим чи прокурором, то на нього можна було б надіятись і вірити у всьому. Але, як пояснив мені вчора президент, коли він прочитав про останні хвилини життя мого сина, то те, про що довідався, було для нього на межі фантастики. Але прочитати і написати можна усе, що завгодно".

Щодо плівок колишнього майора СБУ Миколи Мельниченка, які деякі політики вимагають долучити до справи про вбивство Гонгадзе, то, на думку матері журналіста, довести їхню автентичність доволі складно, і що це радше потрібно українським політикам, щоб знову потрапити у парламент завдяки імені її сина, як це вони уже зробили на минулих виборах.

Леся Гонгадзе зізналась, що вона немов би вдруге переживає ту ж саму історію, ніби прокручує ту ж саму плівку майже 5-літньої давнини.

"Абсолютно аналогічна ситуація: Генпрокуратура має протоптану стежку і не відступає ні вліво, ні вправо, йде тією дорогою, якою йшла у 2000-му році", - зазначила вона.

Пані Леся також розповіла, що їй зателефонувала 80-річна бабуся Георгія з Грузії. Вона цікавилась, чи справді знайшли голову її онука. Берзіна Руф'янова збирається приїхати до Львова, аби підтримати маму свого онука.

Читайте також:

ЮЩЕНКО ПОВІДОМИВ ПРО ЗАТРИМАННЯ УБИВЦЬ ГОНГАДЗЕ

Піскун знає замовників. У П'ЯТНИЦЮ ДОПИТАЮТЬ КРАВЧЕНКА

ПІСКУН РОЗПОВІВ, ЯК УБИЛИ ГОНГАДЗЕ

МЕЛЬНИЧЕНКО ПОВИНЕН ПРИЇХАТИ В УКРАЇНУ, ЩОБ ПЛІВКИ ФІГУРУВАЛИ В СУДІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування