Литвин не перекинеться через ногу Мороза. Він потрапив на записи Мельниченка "за посадою"

Четвер, 3 березня 2005, 13:55
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що не претендує на місце спікера Володимира Литвина і не прагне усунути його за допомогою записів Мельниченка.

"Якби навіть виникло питання про заміну Литвина, я б відмовився від пропозиції. Навіть якби його крісло вільне...", - сказав Мороз на прес-конференції.

"За рік до виборів не потрібно займатися комбінаціями в керівництві парламенту, змінювати голів комітетів", - додав Мороз. "Литвин – адекватна, вірніше, оптимальна фігура на це місце".

"У мене ніколи не було конфлікту з Литвином (за часів його спікерства), і я не збираюся підставляти йому ногу. Я проти перестановок у президії".

Мороз зазначив, що у питанні плівок Мельниченка він лише "сказав про ті речі, які відомі давно і публікувалися в різних виданнях".

"Я сказав про необхідність долучити до матеріалів слідства плівки Мельниченка. Це допоможе слідству, навіть якщо вони не будуть використовуватися як доказ", - сказав Мороз.

Лідер Соцпартії також сказав, що Литвин фігурує на записах Мельниченка, бо був в ті часи главою адміністрації президента Кучми: "Чому фігурує Литвин? Він за посадою був обов'язковим фігурантом (розмов на записах Мельниченка), бо така була посада".

На питання про "персональну відповідальність" Кучми у зникненні Гонгадзе, Мороз сказав, що "відповідь має дати слідство".

"Те, що Кучма причетний до зникнення Гонгадзе – у мене не викликає сумніву. Він давав доручення Юрію Кравченку. А все інше визначатиме слідство".

"Суд має відбутися і дати оцінку діям посадовців, які призвели до вбивства журналіста Гонгадзе", - додав Мороз.

Водночас він нагадав, що "уже два роки я добиваюся через погоджувальну раду заслухати у парламенті звіт керівника слідчої комісії у справі Гонгадзе".

"Ми б на багато питань дали б відповідь. І не потрібно було б у вигляді сенсацій слухати інформацію".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...