Міліція попросила вибачення у мами Гонгадзе й зізналася в підпалі газети

Четвер, 3 березня 2005, 18:59
Заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль від імені МВС попросив пробачення у матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я не знаю, як ми від цього всього відмиємося й коли відмиємося, і від імені МВС я хочу попросити вибачення у матері, якщо нам зможуть простити", - сказав Москаль на прес-конференції у Львові в четвер.

В той же час, він відмовився відповідати на запитання про те, кого саме було затримано у зв'язку з убивством Гонгадзе й сказав, що про це треба запитувати прокуратуру, оскільки вона веде цю справу.

Крім того, Москаль заявив, що міліція нічого не має наміру приховувати, як у цій, так і в інших справах. Зокрема, не будуть приховуватися факти участі співробітників міліції в незаконних діях під час передвиборчої кампанії й виборів.

Зокрема, серед таких інцидентів заступник міністра назвав підпали урн на виборчих дільницях, побиття активістів кандидатів у президенти.

Також Москаль заявив, що підпал Львівської щоденної газети "Поступ" вчинили співробітники міліції.

За його словами, під час зустрічі з особовим складом обласного УВС Львівської області в четвер він попросив людей, замішаних у цьому інциденті, самим прийти й усе розповісти.

Як сказав заступник міністра, керівництву й так все відомо, але сподіваються на добровільну явку цих людей.

Москаль відмовився розповідати які-небудь подробиці, додавши лише, що ці люди поки ще не затримані, і він сподівається, що незабаром вони самі прийдуть із повинною, і тоді керівництво Львівської міліції все розповість з цього приводу.

Підпал газети "Поступ" було вчинено у ніч на 19 серпня минулого року. Тоді згоріла кімната, де були розміщені видавничі комп'ютери, за допомогою яких готували газету до друку.

Газета "Поступ" заснована в 1997 році й позиціонує себе як спадкоємиця традицій газети "POST-Поступ", яка виходила на початку 1990-х років. Головним редактором "POST-Поступу" був Олександр Кривенко, котрий створив згодом "Громадське радіо".

Газета виходить шість разів на тиждень. Тираж за тиждень – понад 200 тис.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування