Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОМЕЛЬЧЕНКО НАЗИВАЄ НАСТУПНІ МОЖЛИВІ ЖЕРТВИ. Серед них Деркач, Волков і Бакай

Четвер, 3 березня 2005, 23:00
Голова комісії Верховної Ради по розслідуванню справи Гонгадзе, Григорій Омельченко заявляє про небезпеку, яка загрожує життю колишнього голови СБУ Леоніда Деркача, колишнього голови ДПА Миколи Азарова, колишнього голови Держуправління справами Ігоря Бакая і депутату Олександру Волкову.

Про це Омельченко заявив в ефірі телеканалу "5 канал".

"Зараз реальна небезпека для народного депутата України, колишнього голови СБУ Деркача. Це йому Кучма дав наказ, і він його виконав, він організував замах на життя і на побиття депутата Олександра Єльяшкевича. Це Деркач створив цілу систему прослуховування депутатів, політиків, партійних діячів, які були в опозиції до Кучми", - сказав він.

Він також зазначив, що небезпека загрожує Миколі Азарову, який на той час був головою Державної податкової адміністрації, "який в співучасті з Кучмою створював тяжкі і інші корисливі злочини".

"Реальна небезпека загрожує і Олександру Волкову, який відмивав сотні мільйонів американських доларів, які перераховувались на валютні рахунки сімейства Кучми і ним контролювались", - сказав Омельченко.

"Реальна небезпека Ігорю Бакаю, який в аналогічний ситуації як Волков і пов'язаний з Кучмою і викраденням сотень мільйонів доларів з української держави. І багато інших свідків", - додав він.

Він також сказав, що "в тих злочинах, у яких брав участь Кучма", вже є "10 трупів – розстріляні, відрізані голови як у Георгія Гонгадзе, померлі від інфарктів, загинули в автомобільних катастрофах і так далі".

Омельченко також заявив, що "офіційно звинувачує" генпрокурора Святослава Піскуна у смерті екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка і невжиттям належних заходів реагування на його звернення про взяття під варту Кравченка як одного з організаторів викрадення і вбивства Гонгадзе, і в такий спосіб збереження його життя, одночасно як головного свідка злочинів, які вчинив колишній президент Кучма.

Омельченко звернувся до президента Юшенка із закликом "звільнити Піскуна і віддати його під суд". Бо за його припущенням, "був поновлений на посаді генпрокурор Піскун з метою надати гарантії Кучмі і його сім'ї, що він не буде посаджений на лаву підсудних за скоєння тяжких злочинів... Цю роль виконує Піскун".

Він також повідомив, що має підтверджену інформацію, що вранці 17 вересня 2000 року, після зникнення Гонгадзе, "Кравченко був на дачі Кучми і рапортував йому про те відповідними брудними висловлюваннями на адресу Гонгадзе, що він вже не буде писати пасквілі на президента у своєму житті і доповів про те, що Гонгадзе знищений".

"Після того, Кравченко і Кучма навіть вживали спиртне – можливо, святкували вдало проведену спецоперацію", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування