Ющенко знає, що за Кравченком стежили. Піскун відзвітується про справу Гонгадзе у парламенті

П'ятниця, 4 березня 2005, 11:37
За Юрієм Кравченком проводилося стеження, заявляє президент Віктор Ющенко. При цьому він запевнив, що СБУ й Генпрокуратура працювали відповідно до законодавства.

В інтерв'ю журналістам у Верховній Раді Ющенко заявив, що як тільки СБУ і Генпрокуратурі буде відома будь-яка інформація з цього приводу, то вона відразу буде оприлюднена в засобах масової інформації.

При цьому президент зауважив, що на цей момент за фактом смерті Кравченка він має у своєму розпорядженні ту ж інформацію, що й усі інші.

Глава держави також заявив, що справа Гонгадзе перестала бути "камерною". Єдиною можливістю завершення цієї справи, за його словами, є прозора поведінка тих людей, які до нього причетні будь-яким чином. Ця справа, впевнений він, щодня має перебувати на контролі нації.

Коментуючи версію самогубства Кравченка, він заявив, що в кожної людини є свій суд і свій вибір - "або йти на співпрацю із судами, або зробити суд над собою".

Президент закликав журналістів і політиків не робити політичних спекуляцій навколо справи Гонгадзе. "Я не хотів би, щоб зараз формувалися політичні інтриги з думками про березень 2006 року", - відзначив він.

Президент також пообіцяв, що Генпрокуратура буде звітувати по справі Гонгадзе перед парламентом.

Раніше Ющенко взяв справу Кравченка під особистий контроль і доручив Службі безпеки і Генеральній прокуратурі провести повне вивчення обставин його смерті.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування