Чиж залишився головою Держкомтелерадіо

П'ятниця, 4 березня 2005, 12:24
Верховна Рада не підтримала подання президента України Віктора Ющенка на звільнення голови Держкомітету телебачення і радіомовлення України Івана Чижа.

Як повідомлялося, таке подання Ющенко направив до парламенту на прохання віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Миколи Томенка.

Разом з тим, під час прес-конференції у п'ятницю, яка відбулася ще до голосування за відповідну постанову Верховної Ради, Томенко повідомив, що рекомендував президентові призначити виконувачем обов'язків голови Держтелерадіо нинішнього керівника політико-правових програм Центру Разумкова Ігора Жданова.

"Я рекомендував (президенту) відомого експерта, аналітика Ігора Жданова", - сказав Томенко.

Якщо б Верховна Рада підтримала відставку Чижа, віце-прем'єр, за його словами, мав намір рекомендувати президенту призначити виконуючого обов"язки керівника цієї структури.

На прес-конференції Томенко повторив, що залишається прихильником скорочення функцій цієї структури, а також заявив про бажання, щоб Держкомтелерадіо тісніше співробітничав з Національню радою з телебачення і радіомовлення.

В цьому контексті він також висловив побажання, що "Держтелерадіо і Нацрада будуть в одному приміщенні".

Віце-прем'єр поінформував, що "на середу, 9 березня на Кабмін буде винесено постанову про реорганізацію Держкомтелерадіо".

Згідно з Конституцією, президент призначає на посаду та звільняє з посади голову Держкомтелерадіо за згодою Верховної Ради.

Як відомо, нинішній міністр оборони Анатолій Гриценко до свого призначення на посаду і до президентських виборів був президентом Центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко вимагає звільнення Чижа

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News