Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко запропонує Пінчуку право першої ночі й видасть сертифікат

П'ятниця, 4 березня 2005, 15:18
Уряд запропонує доплатити за об'єкти, приватизацію яких буде визнано незаконною, в першу чергу їхнім нинішнім власникам.

"Забудьте слово "реприватизація". Я не хочу, щоб ви використовували його в стінах уряду. Все, що від мого імені говориться про націоналізацію й реприватизацію, зовсім не кореспондується з моїм світоглядом", - заявила прем'єр-міністр в інтерв'ю російській газеті "Коммерсантъ".

За її словами, "уряд скоріше буде захищати тих власників, які підпадуть під законне правосуддя".

"І якщо навіть буде доведено незаконність тієї чи іншої приватизаційної угоди, ми будемо пропонувати дооцінку власності й "право першої ночі" її нинішнім власникам. Щоб першими змогли доплатити саме вони", - пояснила Тимошенко.

Вона висловила впевненість, що "уряд не повинен втручатися в діяльність прокуратури й судів", у тому числі якщо вони будуть розглядати законність приватизації багатьох інших об'єктів.

У той же час, вважає прем'єр, "справа уряду - захистити тих, хто сьогодні може втратити власність, через процедуру такої от своєрідної амністії: дооцінка власності й право доплатити першим".

"Може бути, ми навіть будемо видавати сертифікат амністії, що такому-то власникові тепер ніщо вже не загрожує", - додала Тимошенко.

На питання, чи зможуть у новому конкурсі з приватизації "Криворіжсталі" взяти участь Пінчук з Ахметовим, Тимошенко вигукнула: "Так немає проблем!"

Разом з тим, Тимошенко наполягає, що нинішніми власниками "комбінат був украдений, він не був проданий на відкритому аукціоні, не був проданий на конкурсній основі, не був проданий за реальні гроші".

"І Пінчуку потрібно подумати, як з такими поглядами на країну він взагалі збирається далі жити. Якщо він збирається жити на Україні, йому потрібно прийняти чесні правила, а не ті, які він з Кучмою сфабрикував на політичній кухні", - додала Тимошенко.

На прохання розповісти, про що вона говорила під час зустрічі із співвласником "Криворіжсталі" Ринатом Ахметовим під час поїздки в Донецьк, Тимошенко відповіла:

"Ми зустрічалися після виборів, я була на його телеканалі. Розмова йшла про те, що уряд не збирається нікого знищувати. Він не збирається влаштовувати полювання на відьом. Ми хочемо створити рівні умови для всіх. І я сказала про те, що якщо бізнесмени, навіть крупні, готові жити в цих умовах, то нема чого боятися".

На запитання про кількість підприємств (тридцять, як казав президент, чи три тисячі, як повідомляла Тимошенко), які будуть повернуті в держвласність, прем'єр зазначила: "Ніхто не може називати жодних цифр! Я можу вам твердо сказати: ніяких законів про націоналізацію на Україні не буде".

На її думку, "називати які-небудь цифри - це значить не відповідати духу права".

"Ці речі дофантазовані журналістами. Президент назвав приблизну кількість головних стратегічних об'єктів, а я назвала кількість підприємств, по яких за останні десять років прокуратура має претензії. І це зовсім не пов'язано зі словом "реприватизація", - підкреслила Тимошенко.

Тимошенко назвала свій нинішній український уряд "ідеальним" і висловила упевненість в його ефективності: "Ми вже починаємо творити таїнство, і диво народиться в 2005 році".

Відповідаючи на запитання про кримінальну справу, яку порушила проти неї російська військова прокуратура, Тимошенко висловила впевненість, що справу закриють.

"Путін, напевно, розуміє, що це було не дуже порядне знищення конкурентів у чужій країні. Але я думаю, що Путін не мав до цього відношення", - зазначила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...