Ющенко нагадав податківцям про анекдоти і порадив позбавитись політики

П'ятниця, 4 березня 2005, 16:35
Президент Віктор Ющенко заявляє, що хоче бачити податкову адміністрацію партнером для бізнесу.

Про це він заявив, представляючи нового голову ДПА Олександра Киреєва, повідомляє прес-служба президента.

"Податкова адміністрація сьогодні уражена корупцією. Я хочу змінити це явище. Я хочу бачити податкову, яка є партнером для бізнесу", - сказав Ющенко і закликав податківців "працювати згідно з законом і змінити тональність розмови з бізнесом".

Щодо нового голови ДПА, Ющенко сказав, що новий керівник відомства "разом з усім колективом ДПА змінить образ податкової, який сьогодні сформувався у суспільстві, й ті відносини, що склалися у податкової з бізнесом".

"Однією з головних вимог до податківців буде їхня висока професійність", - заявив Ющенко.

Він повідомив, що вимагатиме від ДПА "професійного аналізу тих процесів і тенденцій, що відбуваються у податковій системі, та щоденного аналізу плану виконання бюджету".

Ющенко, торкаючись теми корупції, звернувся до податківців з риторичним питанням: "Чи не ображають вас анекдоти, що розповідають про вас? Чи не оцінка це вашої роботи?". На його думку, податкова система часто працювала не за законом, "працювала так, що кинула тінь на чесного інспектора".

"Перевірками і мордуваннями податкова довела тисячі підприємств до драм. Мені боляче від того, що податкову сьогодні бояться", - сказав Ющенко і підкреслив, що вимагатиме, аби з ДПА співпрацювали "ефективні Міністерство фінансів і Міністерство економіки".

Ющенко також нагадав податківцям, що "податки не стягуються, а сплачуються", і закликав їх "жити скромніше". "Дивно, коли замість податкових нас зустрічають палаци, коли на території адміністрації натрапляєш на блиск, неадекватний тому, що відбувається навколо", - сказав він.

Ющенко заявив, що ДПА має бути поза політикою, "так само як і Міноборони, МВС та СБУ". "Поздавайте партквитки і не грайтесь у політику", - порадив він.

У свою чергу новопризначений голова ДПА Олександр Киреєв заявив, що "імідж податкової, яка лякає, не задовольняє нині нікого". Він висловив переконання, що зараз насамперед "слід думати про повернення у стіни адміністрації таких термінів як "мораль" і "чесність", а також про модернізацію податкової політики".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News