У Медведчука нема альтернативи

П'ятниця, 4 березня 2005, 18:16
Соціал-демократична партія України (об'єднана) переходить в демократичну опозицію.

Про це заявив лідер соціал-демократів Віктор Медведчук, виступаючи на конференції обласної організації СДПУ(о) в Дніпропетровську, повідомляє прес-служба СДПУ(о).

За словами Медведчука, в українських соціал-демократів "немає іншої альтернативи, крім як перехід до демократичної опозиції й активної політичної боротьби".

Оцінюючи сьогоднішню політичну ситуацію й позиції СДПУ(о) в нових реаліях, голова партії зазначив: "Сьогодні ті елементи політичних переслідувань опонентів влади, які мають місце, зливаються в єдине ціле й показують тенденцію існування політичних репресій проти тих, хто голосував за Януковича й, у першу чергу, членів СДПУ(о)".

"Ми були, і будемо принципові й послідовні у своїй боротьбі. На минулих виборах ми пройшли свій шлях до кінця, і всі бачили, як на засіданнях Верховного Суду України залишалися відстоювати правоту тільки депутати-члени нашої партії", - підкреслив Медведчук.

Він зауважив, що СДПУ(о) виступає "за європейський вибір", тому що "ми прагнемо зробити так, щоб наші громадяни мали європейський рівень життя".

Разом з тим, додав Медведчук, "бажання жити в Європі й вступ у СОТ мають бути не просто даниною моді, а й економічно зваженим кроком".

"І коли ми говоримо про ЄС й ЄЕП, ми маємо усвідомлювати, що реально для України означає співробітництво з кожною із цих структур", - сказав він, відзначивши, що "перевагу має саме ЄЕП, і це очевидно".

На думку Медведчука, "напрацьований досвід співробітництва це підтверджує, у той час як вступ у СОТ може привести не лише до скорочення, а й знищення вітчизняного виробника, наприклад, у сільському господарстві".

Медведчук також відзначив, що соціал-демократи відстоюватимуть свою позицію про законодавче закріплення російської мови, "незважаючи на те, що національні демократи, котрі прийшли до влади, хочуть просто проігнорувати цю проблему".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News