Партія Ющенка хоче приєднати до себе Тимошенко й Литвина

Субота, 5 березня 2005, 15:09
Глава ради партії "Народний союз Наша Україна" Роман Безсмертний виступає за формування на парламентських виборах-2006 єдиного блоку на базі партій Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко й Володимира Литвина.

"Було б природним об'єднати зусилля партії президента й партії прем'єра. Наступним етапом може стати приєднання НПУ — це питання номер два", - сказав він в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

На питання, чи готовий до такого приєднання Литвин, Безсмертний відповів:

"Якщо я помилився в Костенку, можу помилитися й у Литвині (як відомо, УНП Костенка відмовилася приєднатися до нової партії Ющенко - "УП"). До виборів ще рік, усе передбачити складно".

"У всякому разі, я впевнений, що подібний діалог сьогодні необхідний. Така конфігурація здатна допомогти в досягненні необхідної мети. Тема високих показників на виборах-2006 принципово важлива", - сказав Безсмертний.

Він уточнив, що "мова йде про блок, до якого повинна приєднатися партія Юлії Тимошенко й може приєднатися партія Володимира Литвина".

Безсмертний також допускає можливість судового процесу з колишньою партією "Реформи й порядок" за право використання бренда "Наша Україна".

На питання, чи можливий такий варіант розвитку подій, він відповів: "Як надзвичайний захід - так. Але я хочу прикласти всі зусилля, щоб уникнути подібного. Думаю, усе буде в порядку".

"Я вважаю, що всі політичні союзники Віктора Андрійовича повинні знайти своє місце в цьому процесі. Тому що всі вони, раніше або пізніше, у тій або іншій формі заявляли про необхідність консолідації", - підкреслив він.

"А партія "Реформи й порядок" (яка не так давно змінила свою назву на "Наша Україна") і взагалі була ініціатором об'єднавчого руху", - сказав Безсмертний.

Він також вважає, що Палац спорту, де проходить у суботу установчий з'їзд партії, не перешкодить підготовці приміщення до "Євробачення".

"Якби проведення з'їзду порушувало графік запланованих робіт, то керівництво Палацу спорту нам би просто відмовило", - сказав він.

Читайте також:

ПАРТІЯ ПИНЗЕНИКА НЕ ПІДЕ В "ЄДИНУ" ПАРТІЮ ЮЩЕНКА?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News