Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович після виборів спав, а тепер відправляє Піскуна у відставку

Субота, 5 березня 2005, 15:15
Партія регіонів ініціюватиме відставку генпрокурора Святослава Піскуна, якщо він не припинить займатися політикою.

Про це заявив у суботу лідер партії Віктор Янукович, виступаючи на прес-конференції.

У відповідь на питання про те, що донецька прокуратура порушила кримінальну справу за фактом підміни виборчих документів, Янукович заявив, що "це переслідування політичних опонентів".

"Якщо прокуратура не відкриє негайно справу про фальсифікацію виборів на Західній Україні, де переміг Ющенко, то партія виступатиме за звільнення генпрокурора з цієї посади, якщо він і надалі займатиметься політикою", - сказав він.

Янукович також назвав переслідуванням політичних опонентів ініціювання блоком Юлії Тимошенко справи проти колишніх губернаторів Донецької, Луганської та Харківської областей.

Лідер партії зазначив, що з’їзд ухвалив звернення до міжнародних організацій щодо політичного переслідування своїх прибічників і всіляко захищатиме їх від тиску.

Він також пов'язав з політичним тиском смерть Юрія Кравченка. "Та ситуація, яка склалася в суспільстві, коли політика часто втручається в інші складові життя, де мають працювати слідчі й прокурор. Я вважаю, що були непрофесійними дії посадовців, які відповідали за слідство, і був тиск на одного з головних свідків у справі", - сказав Янукович про смерть Кравченка.

Щодо надання охорони Леоніду Кучмі після смерті Кравченка, Янукович відповів, що це "має вирішувати слідство і фахівці".

Коментуючи прохання Миколи Мельниченка про притулок у Британії, Янукович відповів: "Вони зі мною не радяться".

Янукович також заявив, що ще не подавав пропозицію про зустріч президенту Ющенку та прем’єру Тимошенко. "Офіційної пропозиції ще не було, але я збираюсь це зробити найближчим часом", - сказав він. За словами Януковича, така зустріч запланована на березень.

Відповідаючи на питання журналістів, де він відпочивав після виборів, Янукович відповів: "Мене тільки тиждень не було в Україні, і в Єгипті я не був".

На питання, що він робив увесь цей час, лідер Партії регіонів відповів: "Я спав".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування