Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Піскуна тиснуть після смерті Кравченка

Субота, 5 березня 2005, 16:04
Генеральна прокуратура України називає тиском на слідство коментарі з приводу розслідування справи Гонгадзе "окремих народних депутатів, політиків, журналістів і різного роду "експертів".

"Останнім часом у засобах масової інформації оприлюднюються численні заяви та коментарі з приводу кроків, які вживаються Генеральною прокуратурою України спільно з іншими правоохоронними органами у справі за фактом вбивства Георгія Гонгадзе", йдеться в заяві генпрокуратури, розповсюдженій у суботу.

"Нападки, що межують із політичною істерією, набули особливої гостроти після оприлюднення інформації про затримання та арешт осіб, які підозрюються у вбивстві Гонгадзе, а також щодо смерті Кравченка", - відзначають у прокуратурі.

"Всупереч Конституції та законам України у причетності до вчинення цього злочину упереджено обвинувачуються конкретні особи, висуваються вимоги їх негайного арешту. Взяти під варту пропонується навіть свідків у справі з метою забезпечення їхнього захисту. Тим самим чиниться тиск як на всіх причетних до справи осіб, так і на слідчі органи", - говориться в заяві.

Такі коментарі прокуратура вважає тиском на слідство, "оскільки відповідно до чинного законодавства лише слідчий, прокурор і суд можуть давати оцінку доказам у справі, вирішувати питання про затримання, арешт та кримінальну відповідальність конкретних осіб".

"Втручання в діяльність названих органів є незаконним, що неодноразово підтверджувалося рішеннями Конституційного Суду України", - наголошує генпрокуратура.

"Політичні спекуляції, аналогічні тим, що мали місце у вересні – жовтні 2003 року, значно ускладнюють досягнення слідством об’єктивного та неупередженого результату, який відповідав би вимогам закону та був покладений в основу судового рішення", - говориться в заяві.

Генпрокуратура наголошує, що розслідування вбивства Георгія Гонгадзе нинішнім складом слідчо-оперативної групи здійснюється і надалі буде здійснюватися виключно в межах чинного кримінально-процесуального законодавства України.

"Всі причетні до вчинення цього злочину будуть покарані, як того вимагає Закон. Разом з тим, ніхто не буде заарештований та притягнутий до відповідальності на підставі політичних заяв та голослівних тверджень", - говориться в заяві Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...