Комуніст із офіса Григоришина перевірить, чи є у Суркіса "дочка" у Женеві

Неділя, 6 березня 2005, 13:27
Група депутатів фракції КПУ звернулася з запитом на ім'я генерального прокурора про перевірку інформації про фінансові порушення у ФК "Динамо" Київ.

Про це повідомляє прес-служба КПУ.

У повідомленні відзначається, що останнім часом у засобах масової інформації регулярно з'являються повідомлення "щодо подій, пов'язаних із протистоянням фінансово-промислових груп і політичних сил за право контролю над футбольним клубом "Динамо" Київ, фінансових махінаціях власників футбольного клубу, несплати ними податків і т.д".

За цими даними, 31 серпня 2004 року на загальних зборах акціонерів було ухвалене рішення про створення дочірнього підприємства ЗАТ "ФК "Динамо" Київ" - компанії з обмеженою відповідальністю "Динамо-Швейцарія", офіс якої розташований у Женеві.

"При цьому статутний фонд ТОВ "Динамо-Швейцарія" складає сміховинну суму - 20 тис. швейцарських франків, а на балансі знаходяться значні активи, у тому числі, трансферні листи і контракти динамівських футболістів", відзначає прес-служба КПУ.

"Крім того, протягом 1999-2004 років ФК "Динамо" Київ здійснював трансфери гравців клубу за кордон, а кошти отримані за цими трансферами (55 млн.доларів США) осіли на закордонних рахунках", говориться в повідомленні.

У зв'язку з цим, члени фракції КПУ Алексєєв, Бабурін і Чичканов, направили в Генпрокуратуру офіційний запит із проханням провести перевірку за фактам таких публікацій і дати відповідну правову оцінку.

Зокрема, у депутатському запиті міститься прохання перевірити наступну інформацію:

- чи має ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ" ліцензію Нацбанку України на здійснення інвестицій за кордон (Швейцарію) відповідно до Декрету Кабміну про систему валютного регулювання від 19 лютого 2003 р. і інструкції НБУ від 16 березня 1999 р.?;

- чи були сплачені податки з сум, отриманих за трансфери гравців футбольного клубу "Динамо" Київ, відповідно до законодавства України?;

- на яких умовах і відповідно до яких законодавчих і нормативних актів офшорні компанії стали власниками "Динамо" Київ і чи не використовуються ці компанії в схемі відмивання грошей?

"Футбольний клуб "Динамо" Київ - це національна гордість України і, на думку комуністів, не повинен бути у власності сумнівних офшорних компаній", - говориться в повідомленні.

Як відомо, один з підписантів запиту комуніст Бабурін "орендує" кабінет в офісі ворога Суркіса Костянтина Григоришина.

Читайте також:

Суркіс віддасть "Динамо" тільки в наручниках

Суркіси займаються "Динамо" собі в збиток

ГРИГОРИШИН ДОТРИМАВ СЛОВО І ВІДБИРАЄ "ДИНАМО" У СУРКІСА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування