Отруйники Ющенка в бігах, але він їх знайде будь-де

Понеділок, 7 березня 2005, 13:05
Президент України Віктор Ющенко задоволений розслідуванням про своє отруєння.

Про це він сказав в інтерв’ю "Німецькій хвилі", яка нагадує, що днями минуло півроку з часу отруєння Ющенка.

Президент каже, що зараз здоров'я у нього "класне".

"Зараз займаюсь зарядкою. День починаю саме із зарядки о пів на сьому ранку. Це піднімає тонус. Я набираю ту фізичну форму, яка дає змогу стати на лижі, проїхати гірську лижню, так, як я це робив багато років перед цим. Улітку ж обов'язково йдемо на Говерлу. Друзі, я запрошую і всіх вас, – гуськом, по одній доріжці, щоб не шкодити ландшафт – піднятися на 2061 метр, разом з моєю командою", - каже Ющенко.

За його словами, за місяці після отруєння вже вдалося отримати багато нової інформації, зокрема знайти хімічну формулу та характеристики отрути. Допомогли в цьому передусім австрійські та швейцарські лікарі. Як розповів Ющенко, завдяки солідарній роботі медиків та криміналістів, вдалося наблизитись до розуміння часу та обставин того, що трапилося.

"Проведено роботу з пошуку джерел, в тому числі й на території України. Я знаю що справу особисто контролює генпрокурор. Він сам заявив з цього приводу, що – це предмет його честі – розкрити цю справу. І я думаю, що це не тільки його стосується", - каже Ющенко.

"Я спокійний і переконаний, що ця справа буде розкрита. Потрібен лише час. Є певні люди, які в бігах по цій справі. Але це не такі далекі біги, які б не можна було повернути назад. Ніхто нікуди не втече. Бо ми знайдемо у любій частині світу", - наголошує президент.

"Німецька хвиля" нагадує, що для широкої громадськості факт того, що Ющенка отруїли, майже незаперечний.

Однак остаточне встановлення обставини цього може стати першим відкритим резонансним злочином. Поки що ж доводиться задовольнитися нещодавньою заявою міністра внутрішніх справ Юрія Луценко про те, що міліції відомо, хто це зробив, зазначає радіо.

Читайте також:

Керівник МВС знає, який депутат супроводжував отруту для Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування