У "Борисполі" черговий конфлікт через термінал Пінчука

Понеділок, 7 березня 2005, 15:35
Через конфлікт в адміністрації аеропорту "Бориспіль" паралізовано роботу Центру контролю та координації.

Про це повідомила УНІАН керівник Центру Наталія Синезацька.

За її словами, в понеділок, 28 лютого, без попереджень та будь-яких пояснень з боку адміністрації, були відключені усі системи, які забезпечують дієздатність Центру контролю та координації - телефони, Інтернет, система електронного документообігу та автоматизована система управління технологічним процесом роботи аеропорту.

Співробітники Центру також заявляють, що напередодні представники адміністрації заявили колективу ЦКК про скорочення цього підрозділу у повному складі з 5 травня.

За словами заступника гендиректора аеропорту Сергія Мурашкіна, скорочення ЦКК викликано територіальною віддаленістю центру від кабінету Гендиректора, з яким працівники центру повинні узгоджувати заявки.

Він також звинуватив колектив ЦКК у тому, що "почали проходити несанкціоновані заявки, не погоджені з адміністрацією аеропорту". У зв‘язку з цим, за словами Мурашкіна, "гендиректор прийняв рішення, що жодної заявки без його відома прийнято не буде" (2 березня Державіаслужба призначила виконуючим обов"язки гендиректора Олександра Шишкова, який працював головним інженером аеропорту).

Натомість, співробітники ЦКК пов‘язують такі дії адміністрації із бажанням ради директорів "Борисполя" усунути з посади гендиректора Ігоря Вербицького.

Як відомо, 24 лютого на засіданні ради директорів ДМА "Бориспіль" було прийнято рішення звернутися до президента, прем'єра та голови Київської облдержадміністрації з пропозицією звільнити Вербицького у зв‘язку із прийняттям "рішення про продаж та передачу майна ДМА "Бориспіль" Авіакомпанії "АероСвіт" за ціною, що є меншою його балансової вартості".

Водночас представники ЦКК називають підозри про зв’язки Вербицького з "Аеросвітом" "штучними".

Працівники ДМА "Бориспіль", які підтримують Вербицького, у зверненні до президента, прем"єра, міністра транспорту та губернатора Київщини наголосили, що "джерелом негараздів є Поліщук Валерій Адамович, перший заступник генерального директора зі стратегічного розвитку".

У листі Поліщук також звинувачується у зв‘язках з нардепом, колишнім заступником голови СБУ Володимиром Сацюком та "лобіюванні його інтересів, пов‘язаних з приватним авіабізнесом".

Авіакомпанія "АероСвіт", у свою чергу, 28 лютого звернулася до керівництва країни із листом від імені трудового колективу з проханням розблокувати будівництво нового терміну в "Бориспілі" і сприяти його завершенню в раніше узгоджені терміни.

В авіакомпанії також стверджують, що майно, розташоване на ділянках землі, викуплених "Аеросвітом", адміністрація аеропорту поставила на баланс за завищеною вартістю "заднім числом і з порушенням законодавства".

Будівництво терміналу компанією "Аеросвіт" пов'язують з зятем колишнього президента Кучми Віктором Пінчуком.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування