У мужнього Ющенка буде ліхтар від американців

Середа, 9 березня 2005, 10:39
Президент України Віктор Ющенко отримає цьогорічну нагороду "За мужність", яку присуджує політичним діячам Фонд бібліотеки імені колишнього президента США Джона Кенеді.

Про це Віктору Ющенку повідомила у вівторок увечері президент Фонду, донька екс-президента Каролайн Кенеді, повідомляє радіо "Свобода".

Віктор Ющенко "викликав захоплення й захват і змінив світ своїм одним із найяскравіших у світі прикладів політичної мужності", заявив брат екс-президента Кенеді, сенатор Едвард Кенеді.

А Каролайн Кенеді у своїй заяві зазначила, що Віктор Ющенко "надихнув своєю надзвичайною відвагою громадян в усьому світі".

За її словами, відданість Ющенка ідеям свободи й демократії – це "потужний приклад того, як одна людина може домогтися змін".

Премію у вигляді сріблястого ліхтаря, що символізує світло свободи, Ющенкові мають вручити навесні.

Фонд бібліотеки імені Джона Кенеді присуджує свої щорічні нагороди політичним і громадським діячам за виявлену ними політичну мужність.

Цю нагороду для політиків іноді порівнюють із Нобелівською премією для вчених, Пулитцерівською премією для журналістів чи "Оскаром" для кіноакторів.

Ющенко отримає її як діяч, який "пережив спробу замаху й подолав намагання підтримуваних Росією політичних супротивників сфальсифікувати поразку демократично обраного керівника України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування