Третина українців хоче судити Кучму

Середа, 9 березня 2005, 12:35
35,3% українців вважають, що колишнього президента України Леоніда Кучму потрібно притягнути до суду.

Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування, проведеного соціологічною службою Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова, повідомляє УНІАН.

Директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко повідомив, що згідно з результатами дослідження, 64,3% громадян України в цілому негативно ставляться до Кучми.

Позитивне ставлення до екс-президента висловили лише 5,7% респондентів. Ставлення решти опитаних байдуже, або вони не змогли визначитися з відповіддю.

Відповідаючи на питання: "Яке майбутнє Леоніда Кучми Ви вважали б найбільш справедливим?", третина опитаних (35,3%) висловилися за притягнення екс-президента до суду.

44,9% респондентів вважають, що він просто повинен відійти від громадського і політичного життя.

Значно менше опитаних підтримують продовження активної діяльності Кучми: 7,2% вважають, що він може займатися громадською діяльністю, а 2,8% – політичною. Решта опитаних дали інші відповіді або не змогли відповісти на питання.

Биченко зазначив, що за останні місяці ставлення населення до Кучми помітно погіршилося і стало більш радикальним.

Так, у жовтні минулого року лише 12,8% респондентів, відповідаючи на аналогічне питання, хотіли притягнення Кучми до суду.

Натомість, значно більше було прихильників його активної майбутньої діяльності: 8,0% вважали за доцільне продовження активної політичної діяльності і 16,3% хотіли б, щоб Кучма зайнявся громадською діяльністю. Відхід Кучми від громадського і політичного життя у жовтні 2004 р. підтримували 47,7% опитаних.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 23 по 28 лютого 2005 року в усіх регіонах України. Опитано 2012 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування