Тимошенко допоможе Росії вийти з "незручного становища"

Середа, 9 березня 2005, 13:59
Юлія Тимошенко настроєна допомогти Росії вийти з "незручного становища" у зв'язку з тим, що її як прем'єр-міністра України оголошено сусідньою країною в міжнародний розшук.

Про це Тимошенко заявила в інтерв'ю американському журналу "Тайм", переклад якого публікує "Український вибір".

На запитання про оголошення Росією Тимошенко в міжнародний розшук за обвинуваченням у дачі хабара російським високопосадовим військовим, вона сказала:

"Впевнена, що зараз всі ці обвинувачення в корупції розваляться. Росія поставила себе у незручне становище, але я настроєна допомогти Росії вийти з цієї ситуації - в надії, що наші відносини будуть дружніми й рівноправними".

Разом з тим, Тимошенко не уточнила, що саме вона збирається почати.

В інтерв'ю прем'єр-міністр також зізналася, що в уряду через існуючий обсяг проблем у країні "на те, щоб поліпшити стан справ, піде більше часу й сил, ніж ми раніше припускали".

Відповідаючи на запитання кореспондента про "політику реприватизації", Тимошенко заявила:

"Все, що було приватизовано відповідно до закону, недоторканне. Але щодо власності, яку було передано за безцінь людям з найближчого оточення президента Кучми, буде проведено перевірку, і цю перевірку проведе суд, а не уряд".

За словами Тимошенко, "якщо суд винесе рішення про те, що які-небудь підприємства мають бути знову виставлені на аукціон, власникам цих підприємств буде виплачено компенсацію".

"Також вони зможуть продовжувати свій бізнес на цих підприємствах, якщо заплатять за них реальну ціну", - вказала Тимошенко.

На питання щодо тверджень супротивників, що Тимошенко сама одержала вигоду від незаконних приватизаційних угод 90-х років, прем'єр-міністр відповіла:

"Я залишила бізнес у 1996 році, приватизація почалася в 1998 році. Бізнес, який я вела, був пов'язаний з торгівлею. Моє минуле життя показало, і моє майбутнє життя покаже, що я люблю свою країну і хочу служити її інтересам".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування