До Пінчука і Ахметова приїхав ревізор

Середа, 9 березня 2005, 14:14
Силові та фіскальні відомства розпочали аудит ВАТ "Криворіжсталь" (8 лютого уряд прийняв рішення про проведення аудиту активів "Криворіжсталі" у місячний термін).

Про це повідомив журналістам міністр економіки Сергій Терьохін.

Аудит проводять Контрольно-ревізійне управління, Державна податкова адміністрація України, СБУ і Генеральна прокуратура, сказав міністр.

Водночас Терьохін зазначив, що проведення аудиту підприємства не є головним завданням уряду. За його словами, найголовніше – рішення судів.

У 2004 році переможцем конкурсу з продажу "Криворіжсталі" було визнано "Інвестиційно-металургійний союз", створений українськими бізнесменами Віктором Пінчуком (власник групи "Інтерпайп") і Ринатом Ахметовим (президент ЗАТ "СКМ").

Переможець заплатив за 93,02-процентний держпакет 4 млрд. 260 млн. грн. за стартової ціни 3,8 млрд. грн.

Тим часом, і при проведенні конкурсу, і після оголошення його результатів експерти і депутати заявляли про те, що його умови були дискримінаційними і "прописаними під конкретного покупця", а ціна значно заниженою.

Верховний Суд України 1 березня 2005 р. відмінив рішення Верховного господарського суду України, яке підтверджувало право власності консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" на акції "Криворіжсталі", і направив справу на новий розгляд у суд першої інстанції.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування