Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко: на Ющенка було як мінімум 2 замахи

П'ятниця, 1 квітня 2005, 11:57
Колишній керівник служби охорони кандидата в президенти Віктора Ющенка, нинішній міністр транспорту й зв'язку Євген Червоненко заявляє, що його службі охорони вдалося запобігти як мінімум двом замахам на Ющенка.

Про це йдеться у статті, розміщеній в газеті "The Times", переклад якої наводить "Інопреса".

За його словами, у день другого туру виборів 21 листопада в офісі виборчого штабу був закладений потужний вибуховий пристрій.

У той же час, Червоненко розповів, що 5 вересня (коли Ющенко вечеряв із главою СБУ Смєшком) офіцер СБУ високого рангу велів йому відпустити охорону.

"Я двічі уточнив наказ зняти охорону, так що моя совість чиста. Але якби я знав, з ким Ющенко збирається зустрічатися, я б не підкорився наказу, навіть якби це коштувало мені роботи", - розповів Червоненко.

За його словами, він відпустив охорону, і Ющенко виїхав з офіцерами СБУ й менеджером свого виборчого штабу Давидом Жванієй.

Як пише автор статті, Червоненко, можливо, врятував життя Ющенку, але винить себе в тому, що не захистив його. "Це біль, з яким мені доведеться жити", - цитує автор статті міністра.

"За все своє життя я жодного разу не схиляв коліна, але я стояв на колінах у блоці інтенсивної терапії, тому що ніхто не знав, що буде. Я почував тягар відповідальності за 48 млн осіб", - розповів Червоненко.

За його словами, його служба безпеки складалася з 55 осіб - колишніх офіцерів розвідки, спецслужб і міліції. Він розробив складну систему спостереження, збору інформації й фізичного захисту аж до зняття проб з їжі й напоїв, перш ніж Ющенко доторкнеться до них.

Тепер самого Червоненка охороняють, і він їздить на броньованій машині.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування