Кияни самі прийдуть до Омельченка і попросять збільшити тарифи на транспорт

П'ятниця, 1 квітня 2005, 16:29
Київський міський голова Олександр Омельченко переконаний, що кияни самі запропонують переглянути тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті.

Про це мер сказав у п’ятницю в інтерв'ю журналістам.

На думку мера, вони мають зрозуміти, що ті "понад 20 тис. працівників метрополітену, автобусних, тролейбусних, трамвайних парків більше не можуть працювати в таких умовах оплати праці і при таких великих навантаженнях,... і зрозуміють, що їхати за 50 копійок в метрополітені - це називається не користуватися, а кататися".

"Я вірю в те, що кияни самі звернуться до транспортників і попросять їх розглянути нову тарифну систему в місті", - сказав Омельченко.

За його словами, 14 квітня на черговій сесії Київради має бути затверджений новий бюджет столиці на цей рік, згідно з яким влада міста розпочне реалізацію соціальної програми, яка передбачає підвищення тарифів заробітних плат працівникам бюджетної сфери, підвищення пенсій.

За прогнозами міського голови, влітку "люди відчують це (покращення фінансового стану), всі без винятку. У людей на ринку з'явиться додаткова грошова маса. А коли в людей з'являються додаткові гроші, то такого ніде не було, щоб не було змін в послугах, в цінах і тарифах", зазначив Омельченко, додавши, що необхідною умовою цього є відсутність великої інфляції, яка може погасити ці доходи.

У випадку ж, якщо мешканці столиці не звернуться з пропозицією переглянути діючі тарифи, то влада має можливість погасити дотації на транспорт за рахунок коштів "резерву", який буде у міста після затвердження нового бюджету Києва на 2005 рік, зауважив Омельченко.

"Ми отримали нові показники бюджету, який будемо розглядати 14 квітня. У нас є можливість резерву, який становить понад 200 млн. грн. Треба, щоб ми порадились з киянами, куди половину цього резерву направити – на охорону здоров'я, на соціальні програми і проблеми, чи залишити кататися за 50 коп", - сказав міський голова.

Він наголосив на тому, що депутати міської ради підходитимуть до цього питання розумно, виважено і мудро, "тому що дотація на транспорт, що становила в минулому році 229 млн. грн. - це велика розкіш".

Омельченко також запевнив, що всі пільги на проїзд малозабезпеченим верствам населення, пенсіонерам та інвалідам будуть збережені. А ті кияни, які "працюють, почувають себе здорово, добре і весело", на переконання Омельченка, зможуть платити замість 50 коп. або 75 коп. або 1 грн., в залежності від того, що покажуть економічні розрахунки.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...