Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко летить у Лондон, щоб допитати у справі Гонгадзе колишнього співробітника ФСБ

П'ятниця, 1 квітня 2005, 19:29
Якщо підтвердиться факт організації прослуховування кабінету президента Кучми Євгеном Марчуком, то є підстави для порушення кримінальної справи, вважає голова парламентської комісії з розслідування справи Гонгадзе Григорій Омельченко.

"Залежно від того, які будуть зібрані докази на підтвердження того, що Марчук був організатором незаконного прослуховування кабінету президента, тоді, дійсно, можна вбачати ознаки злочину - або зловживання службовим становищем, або перевищення службових повноважень", - сказав він у п'ятницю.

Разом з тим Омельченко зауважив, що поки підстав для порушення кримінальної справи немає.

Він підтвердив, що вже отримав відповідну письмову заяву від Литвиненка і повідомив про свій намір вилетіти до Великобританії для того, щоб отримати офіційну, нотаріально завірену заяву, а також поставити низку уточнюючих питань.

"Хоча заява, яку він мені направив, є рукописною, вона не може бути процесуальним доказом з однієї причини - я не можу стверджувати, що це саме він написав цю заяву", - підкреслив Омельченко.

Після цього голова комісії збирається надати заяву Генпрокуратурі України для перевірки викладених фактів. "Самої заяви недостатньо для порушення кримінальної справи", - відзначив він.

Омельченко не виключив, що екс-майор Микола Мельниченко може спростувати заяву Литвиненка.

Інтерфакс-Україна

ПРОСЛУШКУ КУЧМИ ВЛАШТУВАВ МАРЧУК. У МЕЛЬНИЧЕНКА ЗАВЕЛИСЯ МІЛЬЙОНИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...