Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На записах Мельниченка немає Кучми, який наказує вбити Гонгадзе?

П'ятниця, 1 квітня 2005, 20:43
На записах Мельниченка немає епізоду, де б Леонід Кучма наказував усунути Георгія Гонгадзе.

Про це розповів екс-глава парламентської комісії зі справи Гонгадзе Олександр Жир в інтерв'ю "Фактам".

Жир спростував версію, що Гонгадзе вбили під плівки. "Першим цю версію висунув я. Я ж хочу її й "засунути", - відзначив він.

"Звичайно, вона дуже зручна - і тим, хто був при владі, і деяким з тих, хто сьогодні займає високі посади. Нині дискутують: давав Кучма команду вбивати журналіста чи не давав. Записів, де було б свідчення того, що Кучма таку команду давав, я не знаю, але в тих епізодах на плівках, які були присвячені розмовам про Гонгадзе, як відомо, є його вказівки впливати на Гію, - відзначив Жир.

Жир також нагадав, що існує й епізод з помічником народного депутата Сергія Головатого Олексієм Подольським, якого співробітники органів внутрішніх справ вивозили в ліс і змушували копати собі яму.

"І, з мого погляду, щодо Гії дії співробітників міліції були аналогічні діям, випробуваним на Подольському. Тільки, на жаль, з іншим результатом. Що сталося? Чи то журналіст впізнав когось, чи то чинив опір... Це має показати слідство", - сказав Жир.

На питання, чи була в нього інформація про зв'язок "справи перевертнів" зі "справою Гонгадзе", Жир сказав, що "ця група з достатньою мірою ймовірності причетна до справи журналіста, і тому є докази".

"Але на сьогоднішній день два опери, які були співробітники столичного УБОЗ, Хамула й Кошмяков, виявилися не просто не при справах, але й у небезпеці. Адже на Подолі, на вулиці Хорольскій, вчинили замах не тільки на свідка по цій справі, але й на його співробітника, якого охороняв, УБОЗ - гранати так просто не кидають", - відзначив Жир.

Як відомо, у тиждень, коли оприлюднили заяви, що справа Гонгадзе розкрита, вчинили замах на свідка по "справі перевертнів" Нестерова і його співробітника, який охороняв, УБОЗ Кошмякова. Нестеров у листах іншого перевертня Ігоря Гончарова називався причетним до смерті Гонгадзе.

Жир також спростував інформацію, що він нібито одержав від "Віктора Пінчука 15 мільйонів доларів на викуп плівок, але, купивши їх дешевше, мільйонів сім чи вісім залишив собі".

"У мене зберігається й той диктофон "Тошіба", який надійшов у свій час на озброєння в СБУ, на який нібито Мельниченко записував розмови Леоніда Кучми з його оточенням, і всі записи, надані особисто майором, і експертиза "Бек-Тек", яка доводить, що на плівках немає монтажу. Все це готово до передачі. Я гарантую, що після експертизи ніхто до них не доторкався, вони впаковані в контейнери. Як тільки плівки будуть потрібні Генпрокуратурі - передам", - - сказав Жир.

Коментуючи слова Сівковича, що при записі використали комп'ютер, Жир сказав, що "ця версія озвучена вже дуже давно й зараз всім зрозуміло, що так і було".

Жир також заявив, що на записах Мельниченка "є записи, зроблені за межами кабінету".

Читайте також:

Мельниченка обвинувачують, що він не писав Кучму. Це робило ФСБ або ЦРУ?

Мельниченко: "Березовський пропонував мені участь у розподілі мільярда $ за те, що відведе відповідальність від Кучми за справу Гонгадзе"

"Поведінка Мельниченка пояснюється його домовленостями в Москві, або він збожеволів"...


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування