МЕДВЕДЧУК ВИЗНАВ, ЩО ДАРМА МОВЧАВ, коли служив Кучмі. Він закликає іти на майдан

Субота, 2 квітня 2005, 12:39
Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук визнає свої помилки як лідера партії у час роботи главою адміністрації президента Кучми.

"Я зосередився на роботі у виконавчій владі і відійшов від політичної діяльності. Але народ хотів знати про діяльність СДПУ(о) від першої особи. Дистанціювання від політики не було на користь, це серйозний прорахунок і моя особиста помилка", - сказав Медведчук на з'їзді СДПУ(о).

Ці слова Медведчука були зустрінуті оплесками делегатів. Він також визнав помилки у рік виборів:

"Ми не змогли вчасно зорієнтуватися і відчути зміни у настроях мас. Ми заплющили очі на зростання популярності опозиції. Думали, сам народ може відрізнити справжніх патріотів від популістів. Але помилялися".

"Перебування СДПУ(о) при владі не дозволило нам стати псами демократії", - сказав Медведчук.

Також, за словами Медведчука, негативом виявилася недостатня публічність партії.

"Лише кілька політиків представляли у ЗМІ політику СДПУ(о) - Леонід Кравчук, Нестор Шуфрич, Ігор Шурма, Володимир Заєць, Тамара Прошкуратова", - додав Медведчук.

За словами Медведчука, "багато членів політбюро вважалися такими лише номінально".

"Наявність у керівництві партії кон'юнктурників є провиною у кадровій роботі і я не знімаю з себе відповідальність", - сказав Медведчук.

Також, за словами Медведчука, "через відсторонення керівництва СДПУ(о) зростання партії та її розвиток зупинилися". Пізніше Медведчук повідомив, що за останні п'ять місяців з партії вийшли 16 тисяч членів і зараз чисельність СДПУ(о) складає 395 тисяч осіб.

Говорячи про вихід із партії її членів, Медведчук сказав, що це "випадкові люди, ми не втратили жодного соціал-демократа". "Ми очистилися від тих, хто примазався", - додав він.

"Відсутність внутріпартійної критики і відкритих дебатів з поточних питань, обговорення в кулуарах було помилкою", - додав Медведчук.

Медведчук також розкритикував діяльність партійної газети СДПУ(о). "Її функціонування як бойового листку виключно для своїх членів має відійти у минуле", - сказав Медведчук.

Водночас, за його словами, серед інтернет-ресурсів "СДПУ(о) достатньо непогано представлена".

Медведчук закликав журналістів місцевих видань СДПУ(о) віддавати перевагу "нарисам на гострі соціальні питання", а не публікувати інтерв'ю з місцевими партійцями. Також, вважає Медведчук, треба "відродити напівзабуті жанри фельєтону і памфлету".

"Треба більше динаміки у роботі – не люди повинні іти до нас, а ми до людей. Не бійтеся іти на майдан, люди мають відчувати, що вони не залишилися один на один з проблемами", - сказав Медведчук.

В кінці свого виступу він сказав, що хоче поставити на з'їзді питання довіри до нього які лідера СДПУ(о). Переобрання Медведчука не викликає сумнівів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування