Порошенко хоче давати темники для урядовців

Субота, 2 квітня 2005, 13:28
Рада національної безпеки та оборони найближчим часом розгляне питання військово-технічного співробітництва та регламентації перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Про це секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

Він також скритикував різкі заяви деяких українських урядовців щодо перетину російським кораблем українського кордону.

"У питаннях, що стосуються національної безпеки, таємність необхідна. Більше того, будучи противником темників для ЗМІ, я запровадив би їх для високопоставлених посадових осіб", зазначив Порошенко, коментуючи випадок з кораблем "Николай Фільченков".

"Різнобій у думках і емоційність в оцінках, на мою думку, завдали шкоди й національній безпеці, і престижу держави. Думка влади має бути єдиною, чіткою, аргументованою та зваженою", - зазначив секретар РНБО.

Порошенко також вважає неправильним те, що генпрокурор Святослав Піскун розголосив інформацію про продаж ракет у Іран та Китай.

"Генеральний прокурор — самостійна постать, він мав на це право. Але з погляду інтересів національної безпеки було б краще, якби Святослав Михайлович цього не казав", зазначив секретар РНБО.

Водночас Порошенко висловився проти великої кількості указів не для друку. "Іноді — так. Але часто грифи "ДСК", "Цілком таємно" та "Не для преси" ставляться зовсім необґрунтовано. Я це списую на рефлекс, який дістався в спадщину від старої, закритої влади", - зазначив він.

Порошенко також висловився проти того, щоб декілька органів займалися однією справою.

"За законом, економічні злочини містять загрозу державній безпеці. І, відповідно, вони підслідні СБУ. Але я сумніваюся, що фінансові зловживання кожного підприємця завжди серйозно загрожують державі", - зазначив він.

"Я переконаний, нам слід ліквідувати принцип дублювання функцій. Не можуть три структури займатися одними й тими ж питаннями. Якщо з корупцією борються п'ять відомств, це означає, що реально з нею не бореться ніхто", - наголосив секретар РНБО.

Читайте також:

Російський флот створює дискомфорт для українців — голова СБУ

Росія порушила правила перебування Чорноморського флоту в Україні

ПІСКУН ПІДТВЕРДИВ, ЩО ЗА КУЧМИ В ІРАН ПРОДАЛИ РАКЕТИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування