СДПУ(о) ображається на Януковичів за приниження

Субота, 2 квітня 2005, 14:46
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук заявляє про зверхнє ставлення до есдеків з боку Партії регіонів.

"Вони думають, що 44% Януковича на виборах – це тільки їхні відсотки", - сказав Кравчук у коментарі журналістам під час з'їзду СДПУ(о).

"Але на тому політичному полі, де був Янукович, на наступних виборах працюватиме багато політичних сил", - сказав Кравчук.

"Ми відкриті для блокування, але якщо це блокування рівноправних партнерів", - додав Кравчук. За його словами, у робочу групу переговорів з Партією регіонів входять депутати Шуфрич і Папієв.

Лідер партії Віктор Медведчук щодо майбутньої коаліції на вибори сказав, що "іде детальне обговорення, є різні думки", але "більшість парторганізацій висловлюються за те, щоб СДПУ(о) ішла на вибори самостійно.

"Буде блок чи коаліція – це питання часу, але ми ведемо такі переговори і ми зацікавлені, щоб була координація дій серед опозиції. Ті хто визначився в ситуації і оголосив про перехід до опозицію – я думаю, це наші союзники. Ми намагатимемося координувати з ними свої дії", - додав Медведчук.

Він також наголосив, що говорячи про партнерів "не слід обмежуватися Партією регіонів".

Лідер СДПУ(о) також сказав, що поки партія не збирається іти в альтернативний Кабмін Віктора Януковича, наголосивши, що "не сприймає термін громадський Кабмін".

За його словами, переговори про такий Кабмін можна вести "лише тоді, коли буде створена коаліція або блок, тоді можна говорити про такий механізм впливу на владу як тіньовий Кабмін". "В рамках однієї партії робити це, думаю, несерйозно і несолідно", - додав він.

Медведчук відмовився спрогнозувати, який процент отримає його партія на виборах, зазначивши, що восени цифри будуть іншими, ніж зараз.

"Партія працює на те, щоб отримати більше голосів виборців", - зазначив він.

Кравчук сказав, що партія має іти на вибори самостійно незалежно від того, чи буде піднято прохідний бар'єр з 3%. Кравчук також повідомив, що зараз за одними дослідженнями рейтинг СДПУ(о) є 1,8%, за іншими – 2,2%.

"За місяць рейтинг піднявся на 1%, і є перспектива покращення. Коли народ після похмілля вип'є кефіру і дасть реальну оцінку ситуації, наш рейтинг буде рости", - сказав Кравчук.

У свою чергу член СДПУ(о) Григорій Суркіс сказав, що на наступних виборах вони збираються набрати не менше, ніж на попередніх, коли показник був 6,27%.

Інший член СДПУ(о) Михайло Папієв вважає, що при позиціонуванні СДПУ(о) як опозиційної сили, вони можуть розраховувати на 10%.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування