Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко й Кучма однакової думки. Щодо Папи

Неділя, 3 квітня 2005, 14:47
Президент Віктор Ющенко висловив співчуття з приводу смерті Папи Римського Івана Павла ІІ.

Листа зі співчуттями глава української держави направив його преосвященству кардиналу Йозефу Рацінгеру, Декану Колегії Кардиналів, повідомляє сайт Ющенка.

"Трагічна звістка про завершення земного життя Папи Римського Іоанна Павла ІІ наповнила невимовним сумом серця українців, які молили за його здоров’я", – йдеться в листі президента.

"Симпатії і щира любов його святості до мого народу, повага до нашої європейської історії та культури завжди знаходили глибоку вдячність українців, які гордяться кровною близькістю з Великою Людиною – символом добра, миру, справедливості і любові до ближнього", - наголошує Ющенко.

"В особі Іоанна Павла ІІ ми втратили громадянина планетарного масштабу, який усе своє життя поклав на вівтар людства і Церкви Христової, чим заслужив Ласки Всевишнього і шану усього світу. Український народ схиляє голову перед його величним подвигом", – такими словами закінчується лист глави держави.

***

Разом з тим, співчуття у зв'язку з кончиною Папи Римського висловив також екс-президент України Леонід Кучма.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у фонді "Україна", який очолює колишній глава держави.

"Глибоко вболіваю у зв'язку зі смертю великого гуманіста й миротворця Папи Івана Павла другого. З великою вдячністю й теплом згадую візит Папи Римського в Україну й наші особисті зустрічі", - відзначив Кучма.

"Переконаний, що той потужний заряд мудрості, взаєморозуміння, єдності й примирення, які несли із собою промови великого понтифіка в нашій країні назавжди залишаться в серцях моїх співвітчизників", - підкреслив екс-президент.

"Зі смертю Івана Павла другого йде у вічність ціла епоха. Його ім'я завжди буде втілювати ідеали людяності, миру й безоглядного служіння принципам добра й справедливості", - говориться в співчутті.

Папа відвідував Україну з візитом улітку 2001 року під час перебування президентом Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування