Ющенко хоче зробити у США те, що не вийшло у 90-х

Понеділок, 4 квітня 2005, 10:38
Президент України Віктор Ющенко планує відкрити нову сторінку у відносинах між Україною і США.

Про це Ющенко сказав відразу після прильоту до США, відповідаючи на запитання журналістів біля трапу літака.

"Це буде нова, інша сторінка", - сказав він.

Президент також зазначив: "Те, що в нас не вийшло на початку 90-х років, – я маю на увазі відносини між Україною і Америкою, - я планую реалізувати. І початок цієї політики повинен покласти саме цей візит".

Відповідаючи на запитання про своє самопочуття, Ющенко сказав: "Все нормально, чудово". При цьому він зазначив: "Я думаю, з великими труднощами ми заплатили за те, що називається "свобода" і "демократія".

Як повідомлялося, з 3 по 7 квітня триває офіційний візит президента України до США.

4 квітня, у Вашингтоні глава України зустрінеться з президентом США Джорджем Бушем, віце-президентом Діком Чейні, державним секретарем Кондолізою Райс (зустрічі з Чейні та Райс відбуватимуться у Резиденції "Блер Хаус", яка є офіційною резиденцією глави Української держави на час перебування у Вашингтоні).

У Білому домі президенти України і США після зустрічі планують оголосити про прийняття Спільної декларації про стратегічний характер партнерства між державами. Після цього президенти разом зустрінуться з представниками ЗМІ.

У понеділок Ющенко виступить у Торговій палаті США, а також поспілкується з її керівництвом та представниками провідних американських компаній.

Після цього Ющенко виступить у Джорджтаунському університеті та поспілкується з професорсько-викладацьким складом.

Увечері Ющенко відбуде з Вашингтону до Чикаго, де сьогодні ж зустрінеться з мером міста, а також виступить перед членами Чикагської Ради у закордонних справах і представниками української громади Чикаго.

Перед виступом українського президента буде продемонстрований короткометражний фільм "Помаранчевий листопад".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...