Березовському візу в Україну не давали. Луценко не натравить на нього Інтерпол?

Понеділок, 4 квітня 2005, 12:31
Українські дипломатичні й консульські установи за кордоном візи російському бізнесменові Борису Березовському не видавали.

Про це повідомив заступник керівника прес-служби міністерства закордонних справ Дмитро Свистков.

Він також повідомив, що триває міжвідомче узгодження питання видачі в'їзних документів Березовському.

Зі своєї сторони прес-секретар міністерства внутрішніх справ України Інна Кисіль не заперечує того, що "українські правоохоронні органи можуть подвійно розглядати законність візиту Березовського в республіку".

"Україна підписала дві конвенції - Віденську й Женевську. За однією - Березовський проходить як біженець, і ми не можемо його чіпати, за іншою - він поданий у розшук Інтерполом, і у нас є всі підстави його затримати при в'їзді в Україну", - сказала Інна Кисіль.

"Швидше за все, українське правосуддя буде дотримуватися Віденської конвенції, за якою громадянин Великобританії Платон Єленін є біженцем", - сказала Кісіль.

А представники Держкомітету прикордонної служби України відзначають у свою чергу, що Березовський може безперешкодно відвідати Україну в будь-який час "при наявності правильно оформлених документів".

Начальник прес-центру Держприкордонслужби Анатолій Самарченко стверджує, що у випадку, якщо "візит Березовського буде проходити на законних підставах, і не буде претензій з боку інших правоохоронних органів, то ця людина зможе приїхати в Київ у будь-який час".

"Причому, ніхто з нашої сторони не зобов'язаний і не буде розголошувати часу і дати приїзду, тому що це є незаконним вторгненням у приватне життя Березовського", - сказав Самарченко.

Раніше в інтерв'ю РІА "Новини" екс-радник президента Кучми, народний депутат Олександр Волков спростував повідомлення грузинських ЗМІ про візит Бориса Березовського в Київ.

"Він буде на цьому тижні, так він мені сказав у телефонній розмові",- сказав нардеп.

Разом з тим, як раніше повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" сам Березовський, найближчим часом відвідувати Україну він не має наміру.

У суботу він відвідував Грузію, у неділю перебував у Тель-Авіві.

Читайте також:

Березовський прилетить до Києва у середу

Замість Києва Березовський опинився в Тель-Авіві

БЕРЕЗОВСЬКИЙ ПРИЛЕТІВ У КИЇВ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування