Безсмертний не хоче знову морочити голову блоком Ющенка

Понеділок, 4 квітня 2005, 13:05
Голова політради партії "Народний союз Наша Україна", віце-прем'єр Роман Безсмертний заперечує факт тиску на інші партії з вимогою вступати в партію Ющенка.

Про це він сказав в інтерв’ю тижневику "Контракти"

"Бо нещодавно з'явилася заява голови УНП Юрія Костенка про те, що на нових членів "Народного союзу" хтось тиснув з метою змусити їх вступити до нашої партії. Це нонсенс, ніхто ні на кого не тисне. У нас немає проблем ні з членством, ні з менеджментом. Той, хто приходить до нової партії, - робить це сам", - зазначив Безсмертний.

Щодо виходу УНП з фракції "Наша Україна", Безсмертний також наголосив, що це його засмучує, оскільки "доведеться додатково шукати механізми, підходи, систему взаємодії з іще однією структурою".

Він ще раз відзначив, що для тих, хто виявляє бажання приєднатися до "Народного союзу "Наша Україна", двері завжди відкриті.

Щодо можливості об'єднання партій блоку "Наша Україна", які не увійшли в нову партію, БЮТ та НПУ Литвина в один блок на виборах, Безсмертний відповів: "Вони самі визначають свою долю".

"Знову створювати блок в рамках "Нашої України", щоб три місяці морочити один одному голову, як це було на попередніх парламентських виборах, мені здається недоречним. Я ж не можу їм казати: "Люди добрі, не йдіть окремо, бо опинитесь на узбіччі, а я хочу вас врятувати". Я вдосталь пропонував сісти за стіл переговорів, виконуючи волю і кандидата у президенти, і уже президента Ющенка", - додав Безсмертний.

На питання, що до Народного Союзу вступає багато колишніх чиновників, які займають керівні посади, Безсмертний заперечив, що це "цілеспрямована політика".

"Мандат на створення оргкомітету на місцях і визнання низових організацій здійснюється президією або радою партії. Самопроголошення місцевих вождів нічого не означає. У регіонах відбулось понад 60 нелегітимних конференцій новоутвореної партії", - зазначив він.

За словами Безсмертного, голова виконкому партії Юрій Єхануров навіть надсилав листи по областях, щоб зупинити цей процес. Спочатку партія має бути зареєстрована в мін'юсті, а вже після будуть утворені осередки партії", - зазначає голова політради.

Безсмертний також "вітає" ситуацію в парламенті, коли в "багатьох людей існує бажання реабілітуватися". Це, за його словами, дозволить збільшити проурядову більшість до, принаймні, 226 голосів.

"На таку проблему варто дивитися з математичної точки зору: у парламенті нас разом з БЮТ і соціалістами близько 150 чоловік. Для того щоб парламент підтримував урядові пропозиції, потрібно щонайменше 226 голосів. Де взяти цих майже сто депутатів? Відповідь проста - потрібно працювати з вчорашніми опонентами", - зазначив Безсмертний.

На питання, як йому зараз працюється з Тимошенко, яку він перед обранням прем’єром назвав "шантажисткою", Безсмертний відповів, що у них "чудові ділові стосунки".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування