Мороз не хоче розслідування, хто замовив прослушку Кучми

Понеділок, 4 квітня 2005, 14:47
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає другорядним з'ясування обставин, за яких були зроблені записи Миколою Мельниченком в кабінеті екс-президента Леоніда Кучми, тому що, на його думку, спочатку треба розглянути питання про відповідальність тих, хто причетний до злочинів.

Таку думку Мороз висловив у понеділок у Києві в інтерв'ю журналістам, коментуючи інформацію про те, що можливим організатором записів у кабінеті Кучми був Євген Марчук.

"Це питання, як усе організовувалося, другорядне і до суті самого питання не має жодного стосунку, а суть полягає в тому, що на плівках зафіксовані злочинні речі", - сказав він.

"Немає необхідності вести навколо цього дискусію. Спочатку треба розглянути питання про відповідальність тих, хто причетний до злочинів у державі. Це - принципово", - додав Мороз.

Разом з тим, лідер соціалістів відзначив, що йому нічого не відомо про останні оприлюднені дані, які були озвучені екс-підполковником ФСБ Олександром Литвиненком.

Він також вважає, що російський бізнесмен Борис Березовський не володіє всім обсягом записів, тому що "значна їхня частина перебуває в Мельниченка". "Він їх не віддавав нікому", - підкреслив він.

У листопаді 2000 року Мельниченко через лідера Соцпартії Олександра Мороза оприлюднив аудіозаписи, нібито зроблені в кабінеті президента країни Леоніда Кучми.

Записи викривають президента й низку інших високих посадових осіб, серед іншого, у причетності до тиску на журналістів, депутатів, суддів, а також до загибелі журналіста Георгія Гонгадзе, який зник 16 вересня 2000 року, продажу в Ірак радарів "Кольчуга".

Днями екс-підполковник ФСБ Росії Олександр Литвиненко заявив, що прослуховування кабінету Кучми під час перебування його президентом України організував Марчук. При цьому він послався на розмову з колишнім майором держохорони Миколою Мельниченком.

Сам Марчук категорично відкинув обвинувачення в тому, що він був організатором прослуховування кабінету Кучми.

Борис Березовський стверджує, що володіє не тільки аудіозаписами, які були таємно зроблені Мельниченком в кабінеті колишнього президента Леоніда Кучми, але й іншими викривальними матеріалами.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

МАРЧУК ЗАПЕРЕЧУЄ, ЩО СЛУХАВ КУЧМУ

ПРОСЛУШКУ КУЧМИ ВЛАШТУВАВ МАРЧУК. У МЕЛЬНИЧЕНКА ЗАВЕЛИСЯ МІЛЬЙОНИ

Мельниченка звинувачують, що він не писав Кучму. Це робило ФСБ або ЦРУ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування