Тимошенко пропонує директорам чистоту. І готує перевірку протигазів для коней

Понеділок, 4 квітня 2005, 18:31
Прем'єр Юлія Тимошенко збирається запровадити систему боротьби з корупцією, за якої відсоток від прибутків держпідприємств зможуть отримувати їхні керівники.

Виступаючи на нараді з керівниками держпідприємств, Тимошенко сказала, що вони мають протягом місяця подати фінансові плани на 2005 рік, де вказати відсоток, який хочуть чесно отримати собі з чистого прибутку.

"Сьогодні не 1 квітня, а 4, не день сміху. У вас місяць, щоб подати фінансові плани", - сказала Тимошенко.

"В планах у відсотках визначте винагороду вищого менеджмента, які зроблять підприємства прибутковими. Не треба з цим ховатися, робити підпільними шляхами, а самі вкажіть, який відсоток хочете отримати", - додала Тимошенко.

"Ми не будемо обмежувати – почуйте мене! – але щоб ми почали працювати чисто, щоб світ побачив цей чистий прибуток підприємств", - сказала вона.

Тимошенко додала, що, окрім топ-менеджерів, відсоток від прибутку мають отримати і наймані працівники.

Тимошенко сказала, що не є прихильником того, що всі держпідприємства треба продати – її вимогою є лише прибуткова робота держпідприємств.

За словами прем'єра, при старій владі держава "не отримувала прибутків від колосального держсектору" – за минулий рік вони склали "трохи більше 600 мільйонів".

"Я сама свято вірю в державну власність і знаю, що вона може зробити прорив у своїй роботі", - додала Тимошенко.

Тимошенко також попросила керівників держпідприємств підготувати нові версії інвестиційних планів.

"Ті інвестиційні плани, з якими ви стільки років ходили до уряду і банків, могли застаріти", - сказала вона і пояснила, що хоче не продавати держпідприємства, а залучити для їх розвитку довготермінові кредити з низьким відсотком – гроші для цього дадуть міжнародні банки.

Тимошенко пообіцяла також провести "інвентаризацію всіх поборів" у вигляді відрахувань до спецфондів, а також забрати у заводів соціальні об'єкти.

"Але у мене одне прохання – будьте прибутковими. Якщо нема прибутковості підприємства – то немає і їхнього керівництва", - попередила Тимошенко.

Вона також сказала, що буде проведена перевірка "мобілізаційних резервів" на держпідприємствах, бо "там нічого, окрім протигазів для коней, не залишилося".

Ідею давати керівникам підприємств частину прибутку гаряче підтримав міністр фінансів Віктор Пинзеник. "Дай більше чистий прибуток держпідприємству – отримай більшу зарплату. І будете мільйонерами", - звернувся він до присутніх директорів.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування