Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катерина Ющенко почула від дружини Буша про її захоплення

Понеділок, 4 квітня 2005, 22:54
Дружина президента України Катерина Ющенко під час зустрічі у Вашингтоні з Лорою Буш обговорили своє бачення ролі першої леді.

Катерина Ющенко сказала, що хоче зосередитися на підтримці освіти та медицини, в першу чергу дитячої. Її турбує низький рівень медичного обслуговування в Україні, через що важкохворих дітей, наприклад, Настю Овчар, доводиться лікувати за кордоном.

Лора Буш зізналася, що її зворушила мужність цієї дівчинки.

За словами дружини Джорджа Буша, вона захоплена Помаранчевою революцією та почуттям волі українців.

У США Катерина Ющенко також має намір зустрітися з представниками громадських організацій, які хочуть допомагати Україні в галузі гуманітарних проектів. Таких організацій налічується близько двохсот, повідомляє сайт Ющенка.

Тим часом Ющенко в США також провів зустрічі з віце-президентом Сполучених Штатів Діком Чейні, у якій взяли участь члени делегації держсекретар Зінченко, секретар РНБОУ Порошенко, міністри МЗС Тарасюк, економіки Терьохін, оборони Гриценко, транспорту Червоненко.

Сторони продовжили обговорення тем, порушених перед цим на зустрічі президентів України та США.

Також обговорювали питання Іраку. Чейні подякував українцям за внесок і висловив розуміння щодо мотивів виведення контингенту. Сторони обговорили можливості врегулювання кризи у Придністров’ї.

Також ішлося про розвиток низки енергетичних проектів, співпрацю у галузі високих технологій.

Зустріч тривала дещо довше, ніж було заплановано. Після переговорів у розширеному колі Віктор Ющенко та Дік Чейні мали розмову віч-на-віч.

Під час переговорів з держсекретарем США Кондоліззою Райс сторони обговорили процеси демократизації в Україні.

Ющенко наголосив на новій ролі України в утвердженні демократії у своєму регіоні. Він також зазначив, що Україна готова відігравати активнішу роль у підтримці стабільності на цій території.

Політики висловили бажання розробити спільний план дій Україна-США на поточний рік.

Також ішлося про необхідність активізувати співпрацю в торгово-економічній галузі, в галузі нерозповсюдження зброї масового враження, порушувалося питання підтримки Сполученими Штатами вступ України до СОТ та її євроатлантичну інтеграцію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування