Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За місце Зінченка боротимуться троє. СДПУ(о) відмовилося

Вівторок, 5 квітня 2005, 13:17
Фракція "Єдина Україна" має намір висунути кандидатуру свого лідера Богдана Губського на пост заступника голови Верховної Ради.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив член фракції Олександр Задорожній, за словами якого, "Єдина Україна" планує направити відповідне подання спікерові Литвину до найближчого четверга.

Як повідомлялося, на посаду віце-спікера парламенту фракція БЮТ запропонувала кандидатуру Анатолія Матвієнка, фракція Української народної партії - кандидатуру свого лідера Юрія Костенка.

Задорожній нагадав, що відповідно до регламенту, для того, щоб голосування по обранню одного із членів президії парламенту вважалося легітимним, бюлетені для голосування повинні взяти на руки не менше 300 депутатів.

Задорожній підкреслив, що цей процедурний момент може ускладнити процес голосування по кандидатурі віце-спікера. Він не виключив також, що Рада може вступити в чергові тури "віце-спікеріади".

У свою чергу, фракція СДПУ(о), за квотою якої Зінченко був обраний віце-спікером, відмовляється від своєї квоти на цю посаду, повідомляє Лігабізнесінформ з посиланням на лідера фракції Леоніда Кравчука.

Голосувати за призначення нового віце-спікера фракція обіцяє тільки в пакеті із призначенням голів комітетів, якщо якісь із цих посад будуть запропоновані опозиції, повідомив Кравчук.

Він також відзначив, що якщо процедура голосування буде відбуватися відповідно до закону й регламенту, фракція буде визначатися зі своєю позицією, "якщо буде як завжди - з порушеннями, ми не будемо брати участь у голосуванні".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування