Ківалов не забороняв давати результати виборів. Це Давидович "нервував"

Вівторок, 5 квітня 2005, 13:50
Під час першого туру виборів президента в ЦВК не було заборони на оприлюднення інформації з внутрішнього серверу.

Про це повідомила "Українській правді" екс-прес-секретар голови ЦВК Зоя Казанжи, коментуючи слова Петра Порошенка в передачі "Подвійний доказ".

Серед іншого Порошенко тоді згадав, що коли прес-секретар Сергія Ківалова Казанжи поставила дані по 97% оброблених бюлетенів, то дехто "репетував з цього факту", оскільки ці дані вже не можна було підкоригувати під потрібні.

Серед тих, хто "репетував", він згадав голову ЦВК Ківалова і члена ЦВК Охендовського.

Натомість Казанжи стверджує, що інформацію з внутрішнього серверу на зовнішній вона поставила "не випадково, а цілком свідомо", щоб заповнити інформаційний вакуум.

"На той час, коли ЦВК очолював Сергій Ківалов, я не погоджувала з ним інформацію, а могла сама приймати рішення, що стосувалися моєї компетенції. Я не мала жодної заборони щодо оприлюднення інформації, яка цікавила журналістів, а, отже, і громадян", - наголосила прес-секретар Ківалова.

Казанжи також виправила Порошенка з приводу того, хто "більше за всіх репетував з цього приводу".

"Напевно, я багатьох розчарую, але ні Ківалов, ні Охендовський не "репетували", принаймі, на мене, ні з цього приводу, ні з будь-якого іншого. Наші службові стосунки взагалі не передбачали подібного "репетування", - зазначила Казанжи.

"Нервував лише один член ЦВК - на той час заступник Ярослав Давидович", - зазначила Казанжи.

Вона згадала, як привела до його кабінету знімальну групу "Інтера", і журналісти почали записувати матеріал.

"Через декілька хвилин до мого кабінету зайшов пан Давидович і запитав: "Хто оприлюднив інформацію з внутрішньго серверу?!?!". На мою відповідь, що це зробила я, почула наступне: "Хто дозволив?! Що я тепер повинен казати жуналістам?! Ви мене підставили!!! Тепер ідіть і самі давайте коментарі!!!", - розповіла вона.

Вона також висловила сумнів щодо того, що Давидович займав "принципову позицію" на внутрішніх нарадах.

"Напевно, ми з ним відвідували різні наради", - зазначила Казанжи, додавши "на жаль, кількість людей, "несущих бревно вместе с Лениным", росте в геометричній прогресії".

Як відомо, після першого туру виборів "Наша Україна" заявила, що ЦВК затягує оголошення результатів виборів, оскільки вони проходять через "транзитний сервер" АП. Там, на думку опозиції, отримані результати вивчалися, а потім вони відкориговані передавались ЦВК.

"Українська правда"

Читайте також:

Петро Порошенко: "Я можу заспокоїти пана Медведчука, що суд по фальсифікації виборів буде. І не один"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...