Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук і Ахметов хочуть повернути "Криворіжсталь" через Європейський суд

Вівторок, 5 квітня 2005, 15:09
Консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" подав у Європейський суд з прав людини заяву проти України, у якій просить визнати незаконним перегляд Печерським районним судом свого рішення про законність приватизації гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

Про це журналістам сказав партнер адвокатської компанії "Правіс: Рєзніков, Власенко й партнери" (Київ) Олексій Рєзніков, який захищає в суді інтереси "Інвестиційно-металургійного союзу", повідомляють "Українські новини".

За його словами, Україна в особі судді Печерського суду порушила гарантії статті 6 Конвенції про захист прав і свобод людини, що гарантує право людини на справедливий судовий розгляд справи незалежним і неупередженим судом протягом розумного строку.

На думку Консорціуму, перегляд справи про купівлю "Інвестиційно-металургійним союзом" "Криворіжсталі" за заявою Назарової був несправедливим, суддя не була неупередженою, а строк розгляду був нерозумно швидким.

Зі слів Рєзнікова, позитивне рішення Європейського суду з цього питання стане безперечною підставою для перегляду справи в Україні.

Як повідомлялося, 17 лютого 2005 року Печерський суд скасував своє рішення, прийняте 25 серпня 2004 року, про законність продажу 93,02% "Криворіжсталі" "Інвестиційно-металургійному союзу", задовольнивши заяву Назарової.

Скасування Печерським судом свого рішення призвело до автоматичного скасування ухвал Апеляційного суду Києва й Верховного Суду, які підтвердили законність приватизації "Криворіжсталі".

14 червня 2004 року "Інвестиційно-металургійний союз" купив у ФДМУ 93,02% "Криворіжсталі" за 4,26 млрд. гривень.

Консорціум "Індустріальна група" контролюється корпорацією "Індустріальний союз Донбасу", він претендував на купівлю "Криворіжсталі", але програв "Інвестиційно-металургійному союзу".

56,25% "Інвестиційно-металургійного союзу" контролює компанія System Capital Management, 43,75% - корпорація "Інтерпайп".

"Інвестиційно-металургійний союз" входить у власність Рината Ахметова, корпорацією "Інтерпайп" володіє Віктор Пінчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування