Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко просить громадян скласти зброю, щоб її легалізувати

Вівторок, 5 квітня 2005, 15:34
Міністерство внутрішніх справ закликає громадян добровільно здати у квітні нелегальну зброю, боєприпаси й вибухівку.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на прес-службу МВС.

За даними прес-служби, з 1 по 30 квітня МВС проводить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки.

"Громадяни, які добровільно звернуться в міліцію з метою здати зброю, боєприпаси й вибухівку, що зберігається ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності", - зазначає прес-служба.

У повідомленні сказано, що якщо в зазначений термін громадянин здасть в органи міліції мисливську, вогнепальну, холодну, газову зброю, то він після оформлення необхідних документів буде мати можливість зареєструвати цю зброю як свою власність і використовувати її на законній підставі.

Прес-служба підкреслила, що вітчизняні пристрої для стрільби гумовими кулями також необхідно реєструвати.

За даними прес-служби, прийом добровільно зданої зброї, боєприпасів і вибухівки проводять чергові частини органів внутрішніх справ.

Відповідно до статті 263 Кримінального кодексу, носіння, зберігання, виготовлення, ремонт, передача або продаж вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), боєприпасів і вибухових речовин або пристроїв без законного дозволу передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Носіння, виготовлення, ремонт або продаж кинджалів, фінських ножів, кастетів або іншої холодної зброї без законного дозволу передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Якщо людина добровільно здає органам влади зброю, боєприпаси або вибухові пристрої, вона звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування